HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

  • SuperVoices 2018
  • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

ZING-AKTUEEL: VERS VAN DE PERS!

 
Zing.nl verzorgt voor u het laatste wereldnieuws  in samenwerking met diverse nieuwsdiensten. Maak uw eigen keuze uit de nieuwsbronnen. U kunt op de koppen klikken om meer te lezen over de nieuwsitems. Ook geven wij u hier de actuele weersverwachting en verkeersinformatie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Kies uw Nieuwsbron
Weer- en Verkeersinformatie
Leestafel
VoIcEmail
Repertoire
   

Het Laatste Nieuws ...

 
 
    Warmste zomer in ruim 300 jaar
De gemiddelde zomertemperatuur is dit jaar hoger dan ooit is vastgesteld sinds het begin van de historische metingen in 1706. Naar verwachting zal het kwik deze zomer een gemiddelde temperatuur aanduiden van 19,1 graden celsius en daarmee is het vorige record verbroken: in 1826 werd er een gemiddelde van 18,7 graden celsius gemeten. Dat meldt weeronline.nl.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 10:00)

Dit is waarom Ajax het weer moeilijk krijgt
In Kick-off Eredivisie bespreekt chef-voetbal Valentijn Driessen de seizoensstart van de traditionele top-3.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 10:00)

Aantal doden brugramp Genua stijgt naar 41
De Italiaanse hulpdiensten hebben nog drie doden gevonden onder het puin van de ingestorte brug in de havenstad Genua. Daarmee is het aantal dodelijke slachtoffers gestegen tot 41. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 09:45)

Hypermoderne windvaan gaat de ruimte in
De Aeolus is een hypermoderne windvaan die komende dinsdag de ruimte in moet gaan. De satelliet moet, vanaf 320 kilometer hoogte, de wind op aarde in kaart gaan brengen. Daar is nu nog relatief weinig over bekend.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 09:13)

Chinese president gaat naar Noord-Korea
De Chinese president Xi Jinping zal volgende maand op uitnodiging van Noord-Koreaanse leider Kim Jung-un een bezoek brengen aan Pyongyang om de viering bij te wonen van de zeventigste verjaardag van de oprichting van Noord-Korea. Dat meldt de Singaporese krant The Straits Times.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 08:52)

Hondentoilet moet einde maken aan ’bijzonder smerige’ situaties
Cees van den Brink uit de Gelderse plaats Angeren vindt hondenpoep zo vies dat hij maar liefst veertien jaar werkte aan het eerste hondentoilet van Nederland.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 08:50)

Handweigeraars mogen geen Zwitsers worden
Een islamitisch stel heeft het Zwitsers staatsburgerschap niet toegewezen gekregen nadat zij weigerden handen te schudden met mensen van het tegengestelde geslacht. De houding tegenover gelijkheid van de seksen was reden om de aanvraag af te wijzen, meldt Gregoire Junod, burgemeester van de stad Lausanne.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 08:17)

Twee personen gewond na steekpartij Zwolle
Twee personen zijn zaterdag gewond geraakt bij een steekpartij in het centrum van Zwolle. Het incident vond plaats tussen 00.30 en 00.45, na afloop van het Stratenfestival.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 07:51)

Italië wil van ’zwarte’ strandverkoper af
De Italiaanse minister Salvini wil de stranden vrijwaren van langslopende immigranten die daar hun waar verkopen. Daarvoor heeft de bewindsman onlangs 2,5 miljoen euro uitgetrokken. Met dat geld wordt extra politie aangenomen, overuren uitbetaald en middelen gefinancierd om de hoofdzakelijk zwarte strandverkopers te weren. Met gedeeltelijk succes: op sommige stranden is geen verkoper meer te vinden, maar op andere is er niets veranderd.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 07:38)

Twee gewonden bij steekpartij in Groningen
Twee mensen zijn gewond geraakt na een steekpartij op zaterdagmorgen rond 4.00. Het incident vond plaats bij een horecagelegenheid in de Steentilstraat.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 07:25)

NS: meer treinen op tijd en zwarte cijfers
De Nederlandse Spoorwegen hebben in de eerste helft van dit jaar meer treinen op tijd laten rijden. Ook nam de klanttevredenheid toe en hield de NS, in tegenstelling tot een jaar eerder, onder de streep geld over.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 07:18)

Seksslavin stuit in Duitsland op verkrachter
Het schrijnende verhaal van een door Islamitische Staat ontvoerd Yazidi-meisje dat in Duitsland op de vlucht moest voor haar voormalige folteraar heeft de asieldiscussie in het land nog verder op scherp gezet.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 07:17)

’Huisuitzetting Danny M. is verkeerde keuze’
Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen heeft deze week volstrekt verkeerd gehandeld rond de huisuitzetting van de 39-jarige Danny M. en zijn gezin. De handelaar in beveiligde telefoons had vóórdat zijn huis op slot ging, geïnformeerd moeten worden over de serieuze dreiging van een aanslag op zijn leven. Dat stelt M.’s advocaat Inez Weski. „Dan had hij zélf een afweging kunnen maken ter bescherming van zichzelf en zijn gezin.”
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 07:03)

Oppositie Nicaragua wil opnieuw overleggen
Oppositiegroepen in Nicaragua hebben vrijdag president Daniel Ortega opgeroepen om naar de onderhandelingstafel terug te keren. Bij onlusten in het Midden-Amerikaanse land zijn volgens mensenrechtenorganisaties sinds april circa 450 mensen omgekomen.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 06:57)

Water te vies om te zwemmen met Maarten
Sponsors mogen niet meezwemmen met Maarten van der Weijden tijdens zijn Elfstedenzwemtocht. De waterkwaliteit is zo slecht, dat de zogeheten Cityswims zijn afgelast. De monstertocht van Van der Weijden zelf gaat gewoon door.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 06:54)

Levenslang voor schutter vliegveld Florida
De 28-jarige ex-militair Esteban Santiago die in 2017 vijf mensen doodschoot op het vliegveld van Fort Lauderdale en zes anderen verwondde, moet de rest van zijn leven doorbrengen in de gevangenis. Een rechter in Miami veroordeelde hem vrijdag tot vijf keer levenslang en zes keer twintig jaar.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 06:53)

Van der Weijden begint aan zwemtocht van 63 uur
Pang en plons en daar ging Maarten van der Weijden het water in bij de Swettehaven in Leeuwarden. Het pistoolschot door de Friese Commissaris van de Koning, Arno Brok, is de start van een helse tocht van zo’n 63 uur. Zolang denkt de olympiër nodig te hebben voor het zwemmen van de Elfstedentocht van ongeveer tweehonderd kilometer. Toevallig was de echte hel van ’63 (in 1963) een van de zwaarste Elfstedentochten ooit. Toen haalden van de bijna tienduizend schaatsers slechts 126 de eindstreep.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 06:45)

’Nog steeds misstanden in kliniek Michael P.’
In de kliniek in Den Dolder waar de voor de moord op Anne Faber veroordeelde Michael P. zat, gebruiken patiënten nog steeds drugs. Ook klagen ze over het uitblijven van behandelingen. Dit schrijft het AD op basis van gesprekken met patiënten.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 06:43)

’Werkloze 60-plusser moet op gesprek’
Werkgevers zouden verplicht moeten worden om bij elke sollicitatie een 60-plusser uit te nodigen. Daarmee zou die groep, die het lastig heeft op de arbeidsmarkt, gemakkelijker aan het werk kunnen komen, oppert de Rotterdamse hoogleraar toegepaste economie Jan van Ours.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

Hoofdrol Pieter Waterdrinker in ’Zomergasten’
Onze man in Moskou Pieter Waterdrinker is morgenavond de vierde gast in de VPRO-tv serie Zomergasten. Hij verschaft de kijker een inkijkje in het altijd roerige Rusland waar de schrijver van twaalf boeken, waaronder het deels autobiografische Tsjaikovskistraat 40, al een kwarteeuw bivakkeert. Bereidt u zich voor op een goed geïnformeerde spraakwaterval die, zoals altijd, de mens centraal zal stellen.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

Ondernemers winnaars warme zomer
Onvermijdelijk baarde de onwerkelijk lange hete zomer klaagzangen over droge grond, dode bomen en Het Waterijsjestekort. Je zou er het genot van de zonnestralen en het bijpassende vertier bijna door vergeten. Daarom hier de zonnige zijde van de warme maanden. De zegeningen van de hitte in vier bedrijven.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

Werkgevers tegen ’opkomstquotum’
Zestigplussers moeten aan het werk geholpen worden, maar niet met een ’opkomstquotum’, vindt de werkgeversorganisatie VNO-NCW.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

Veel verdiendende KLM-vliegers denken aan staken
Piloten van KLM zijn de bestbetaalde vliegers ter wereld. Tot die conclusie komt het internationale onderzoeksbureau HKP Group, dat een uitgebreide vergelijking heeft gemaakt tussen wat piloten bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen in de wereld verdienen en hoeveel uren zij in de lucht zijn.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

Boerderij klimaatpaus Nijpels ’energievreter’
Klimaatpaus Ed Nijpels is zelf geen heilige met zijn woonboerderij in Friesland. Het kapitale huis heeft het meest klimaatonvriendelijke energielabel dat er bestaat. Opmerkelijk, want de groene VVD-prominent roept Nederlanders voortdurend op om energiebesparende maatregelen te nemen.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

De Telegraaf backstage bij de wereldsterren
De goden van de popmuziek zijn voor gewone stervelingen onbenaderbaar. Tijdens tournees zijn ze omringd door bodyguards en daarbuiten leven ze teruggetrokken in hun paleizen, onzichtbaar voor de buitenwereld. Voor De Telegraaf gaan echter backstage regelmatig alle deuren open, soms zelfs de paleisdeuren.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

Coco Chanel nog steeds goud waard
135 jaar na haar geboortedag – morgen – is ontwerpster Coco Chanel nog steeds toonaangevend in de mode. Ze stierf in 1971 op 87-jarige leeftijd, maar leeft voort dankzij het door Karl Lagerfeld volkomen in haar chique geest geëxploiteerde Chanel label. Sommige van haar ontwerpen worden nog altijd nieuw gefabriceerd. De koningin van de mode moest eens weten dat haar favoriete gebruikte tassen op de vintage markt nu een zeer flinke duit opleveren.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

’Armste president ter wereld’ weigert pensioen
Ooit was hij ’de armste president ter wereld’ en ook na zijn aftreden als senator deze week is het geen vetpot. José Mujica weigert namelijk een pensioen voor de vijf jaar dat hij in de senaat zat na eenzelfde periode als president van Uruguay.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

Ontgroening: beetje afzien is oergezond
Het is weer ontgroeningstijd. Dan popt toch het beeld op van comazuipen, bruistabletten kauwen en zwijgcontracten. Excessen komen naar buiten, collectieve verontwaardiging. Wat is het nut van die inwijdingsrites? „Goed voor die prinsjes en prinsesjes om eens jongste bediende te zijn”, zeggen experts. „Maar binnen de perken.”
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 05:30)

Jury rechtszaak-Manafort is er nog niet uit
De jury in de rechtszaak tegen Paul Manafort, voormalig campagnemanager van Donald Trump, is na twee dagen beraadslagen nog niet tot een oordeel gekomen. De leden hebben de rechter gevraagd om vrijdagmiddag om 17.00 uur (lokale tijd) te mogen stoppen met het beraad wegens een sociale verplichting van een van de juryleden.
(Zaterdag 18 augustus 2018 - 00:33)

’Milli Görüs nam jongeren mee naar radicale imam’
Moskee-organisatie Milli Görüs heeft de afgelopen jaren tientallen Turks-Nederlandse jongeren meegenomen naar Turkije om hen te laten onderwijzen door een radicale imam. Het gaat om prediker Nureddin Yildiz, die de gewapende jihad in Syrië steunt en geweld tegen vrouwen legitimeert. Dat schrijft NRC.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 23:50)

CDA-coryfee Elco Brinkman verlaat politiek
CDA-kopstuk Elco Brinkman stapt uit de politiek. De fractievoorzitter van de christendemocraten in de Eerste Kamer vertrekt na de verkiezingen van volgend jaar. Hij wil plaatsmaken voor een nieuwe generatie politici en gaat „intenser genieten van ons familieleven.”
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 23:23)

Reuzen slapen en snurken ook in Leeuwarden
De reuzenpoppen die vrijdag hebben ’gewandeld’ door Leeuwarden liggen te slapen. In een bed mét een dekentje en kussen. Al snurkend trekken ze ook veel bekijks in het donker.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 23:17)

95.000 mensen bekijken reuzen in Leeuwarden
Ruim 95.000 mensen hebben vrijdag de drie reuzenpoppen die in Leeuwarden ’rondwandelen’ bezocht. Dat meldt de organisatie, die stelt dat de eerste dag van het driedaagse theaterspektakel vlekkeloos verliep.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 22:49)

Dronken ’Tinkerbell’ uit vliegtuig gegooid
Een dronken man gekleed in een groen Tinkerbell-pakje is vrijdagochtend om 9.30 uur uit een vliegtuig gezet op luchthaven Londen Stansted. Ook zijn vriend, gehuld in een Bob de Bouwer-pak, mocht het vliegtuig verlaten.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 22:32)

Dappere actie van woedende moslima
Ophef over een actie van een vrouw die het niet pikt dat ze door een geestelijke wordt aangesproken op hoe haar hoofddoek zit. De video zou zijn gemaakt in Iran, waar de hijab al veertig jaar verplicht is en het niet dragen ervan kan leiden tot gevangenisstraf.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 22:16)

Ouders vermoorde Drent loven 50.000 euro uit
De ouders van de vermoorde Ralf Meinema (31) uit Klazienaveen loven een beloning van 50.000 euro uit voor de tip die leidt naar de daders van de moord op hun zoon. In een interview met het Dagblad van het Noorden geven de ouders aan dat ze vinden dat het te lang duurt voordat de daders zijn gepakt.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 21:31)

Russin zoekt slaapplek in Nederland
Steeds meer internationale studenten komen in Nederland studeren. Dat brengt de nodige problemen met zich mee.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 21:04)

Rechter in zaak Manafort krijgt bedreigingen
De rechter in het proces tegen Paul Manafort, de vroegere campagnevoorzitter van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft bedreigingen gekregen. Hij is naar eigen zeggen zo bezorgd over de veiligheid van de juryleden en hemzelf dat hij extra beveiliging heeft ingeschakeld van Amerikaanse Marshalls.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 21:03)

Twee gewonden na steekpartij in flat Breda
Twee mannen zijn vrijdagavond gewond geraakt na een steekpartij in een flatgebouw aan de Joris Nempestraat in Breda. Een man ligt zwaargewond op de galerij, de ander ligt in de woning.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 20:25)

Messentrekker doodgeschoten in Jeruzalem
Israëlische veiligheidsfunctionarissen hebben vrijdag in het moslimkwartier van de Oude Stad in Jeruzalem een man doodgeschoten die een aanslag in de zin had.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 20:03)

Pop besturen reuze zwaar
Sigaret, colaatje. Mart Faijdherbe (26) uit Leeuwarden moet even bijkomen. Hij heeft net ruim twee uur lang aan een van de drie reuzen in de Friese hoofdstad gesleurd. „Ik probeerde net een flesje water op te tillen, maar dat lukte niet, dus ik ga zo eerst even rustig zitten.”
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 20:00)

Studentengluurder naar psycholoog
Het bestuurslid van de Delftse vereniging Virgiel, die een camera had verstopt op het damestoilet, heeft toegezegd naar een psycholoog te gaan.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 20:00)

Engels lallen op Lowlands
De Rijksuniversiteit Groningen test op Lowlands in hoeverre alcohol het Nederlandse en Engelse spraakvermogen van de festivalgangers beïnvloedt. En daar zit geen woord Engels bij.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 20:00)

Wetenschappers ontdekken ’mummierecept’
Men neme sesamolie, een extract uit de wortels van waterriet, gom van een acacia en hars van een conifeer. Goed mengen, een paar meter linnen wikkels en een stoffelijk overschot regelen, en u kunt een echte Egyptische mummie maken.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 20:00)

Onderzoek op Lowlands: helpt alcohol bij taalgevoel?
Bekend met het gevoel beter uit je woorden te komen na een paar biertjes? Dat zou zomaar echt zo kunnen zijn. Wat de invloed van alcohol precies is op het spreken van Nederlands en Engels wordt dit weekend op een bijzondere plek onderzocht: op festival Lowlands.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 19:44)

Ministerie fluit GroenLinks terug over plan asielschepen Amsterdam
Het plan van de Amsterdamse fractie van GroenLinks om asielschepen actief naar Amsterdam te halen hoort niet thuis bij de gemeenteraad, lost de structurele problemen niet op en is bovendien niet uitvoerbaar.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 19:18)

Amsterdam: ‘gebruik je normale verstand’
Het plan van GroenLinks om vluchtelingenboten toe te laten in de Amsterdamse Haven wordt door bewoners van de hoofdstad op typisch Amsterdamse wijze ontvangen.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 19:14)

Vrouw valt van boot in loods Baarn
Een vrouw is vrijdagavond van drie meter hoogte van een boot gevallen. Het ongeluk gebeurde in een loods in jachthaven Eembrugge in Baarn. Er kwam een traumahelikopter ter plaatse.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 19:08)

Au! Insmeerprobleem voor bikinimeiden
Een zware ochtend met vroege diensten voor de crew en heftige katers voor de gasten. En dan staat er naast het surfen ook nog een talentenjacht op het programma. Iedere vrijdag om 19:00 uur een nieuwe aflevering van Frankrijk is van Ons op Telegraaf.nl en YouTube.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 19:00)

’Begeleid jonge studenten met lenen’
Het collegegeld voor eerstejaars wordt vanaf dit jaar gehalveerd. Maar met kamerprijzen die gemiddeld voor het eerst boven de €400 liggen, blijft studeren een dure aangelegenheid. Geld lenen bij de overheid dan maar? Daar moet je mee oppassen, waarschuwen deskundigen. Een tienerbrein is namelijk niet in staat om de consequenties van die beslissing op de lange termijn te overzien.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 19:00)

Halsema sluit pand om handgranaat aan deur
De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft een pand waar dinsdag een handgranaat aan de deur bleek te zitten, per direct gesloten. Dat heeft de gemeente vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om een pand aan de Jan Evertsenstraat.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 18:59)

Dreef lust Frensel J. tot doodsteken ex-vriendin?
Ze heeft nachtmerries waarin ze zichzelf ziet, bedekt met bloed. Sinds ze haar moeder dood op de grond vond, is het 12-jarige meisje niet meer zichzelf. „Frensel heeft mijn moeder doodgemaakt. Hij zegt wel dat het hem spijt, maar hij heeft het toch gedaan. Ik wil dat hij naar de gevangenis gaat”, schreef ze in een brief aan de rechtbank in Rotterdam.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 18:51)

Tieners verdacht van brandstichting Duitsland
Twee tieners uit Nederland worden ervan verdacht dat ze tijdens een vakantie in Duitsland brand hebben gesticht. Daarbij gingen zes stadsbussen in vlammen op. Dat gebeurde op een busremise vlakbij de camping waar de achttienjarige jongens met hun ouders stonden. Een caravan raakte zwaar beschadigd. De schade bedraagt 150.000 euro.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 18:30)

Trump reageert op standvastige houding Turkije over Brunson
Een Turkse rechter heeft in hoger beroep de vrijlating van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson afgewezen. Dat heeft de omroep Haberturk vrijdag bekendgemaakt. Trump reageert met een waarschuwing voor Turkije.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 18:30)

‘Te makkelijk om boek Marco Kroon ‘roman’ te noemen’
Minister Ank Bijleveld van Defensie noemt het boek van Ridder in de Militaire Willemsorde Marco Kroon een ‘roman’.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 18:23)

Nederlanders opgepakt om Britse drugssmokkel
In Rotterdam zijn twee mannen opgepakt voor grootschalige drugssmokkel naar Groot-Brittannië. De beide Nederlanders werden afgelopen dinsdag gearresteerd, maar dat is vrijdag pas naar buiten gebracht door de Britse National Crime Agency. Die heeft om hun uitlevering gevraagd, bevestigt het Openbaar Ministerie. De verdachten zijn 33 en 30 jaar oud.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 18:02)

'Macht Google neemt toe als ze naar China gaan'
Google zou van plan zijn om terug te gaan naar de Chinese markt. Hans de Zwart (Bits of Freedom) vreest dat ze daarmee nog machtiger worden.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 18:01)

Grote brand met ontploffende gasflessen in Bergen op Zoom
Update - Bij een brand in een installatiebedrijf in Bergen op Zoom zijn vrijdagmiddag gasflessen ontploft en vielen drie gewonden, onder wie twee lichtgewonden. De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat meer gasflessen tot ontploffing zouden komen. De nabijgelegen A4 werd gedeeltelijk afgesloten vanwege de vrijkomende rook, wat volgens de ANWB flink wat verkeersoverlast veroorzaakte. Ook werd een NL-Alert verstuurd vanwege de rookontwikkeling.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 17:51)

Sancties VS tegen Myanmar om mensenrechten
De Verenigde Staten hebben nieuwe sancties uitgevaardigd tegen vier Myanmarezen en twee infanteriedivisies van het leger van het Aziatische land. Volgens Washington hebben zij zich schuldig gemaakt aan schending van mensenrechten jegens de islamitische bevolkingsgroep Rohingya.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 17:47)

Chauffeur bij Schiphol beroofd van truck en lading à 5.000.000 euro
Een 42-jarige vrachtwagenchauffeur is bij Schiphol beroofd van zijn vrachtwagen en de lading elektronische apparatuur met een waarde van ruim 5 miljoen euro.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 17:46)

Duinbrand woedt in Scheveningen
Update - In het duingebied bij de Harstenhoekweg in Scheveningen heeft vrijdag brand gewoed. Omdat het gebied kurkdroog is, schaalde de brandweer op naar grote brand.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 17:41)

Voormalige cricketidool wordt premier Pakistan
Het Pakistaanse parlement heeft Imran Khan vrijdag gekozen als nieuwe premier. Hij kreeg zoals verwacht met 176 tegen 96 stemmen duidelijk de voorkeur boven rivaal Shehbaz Sharif.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 17:27)

Nieuw medicijn tegen beenmergkanker vergoed
Een prijzig nieuw middel tegen de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker, wordt in het vervolg vergoed. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) vond het medicijn daratumumab daarvoor tot dusver te duur, maar heeft bij de fabrikant korting bedongen.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 17:12)

Meezwemmen met Van der Weijden verboden
Sponsoren mogen niet meezwemmen met Maarten van der Weijden tijdens zijn Elfstedenzwemtocht. De waterkwaliteit is zo slecht, dat de zogeheten Cityswims zijn afgelast. De monstertocht van Van der Weijden zelf gaat gewoon door.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 17:11)

Twee honden uit camper ’gered’ maar nu is eentje kwijt
De politie heeft vrijdag twee honden uit een snikhete camper gered op het terrein van de Efteling in Kaatsheuvel. Een van de twee dieren ontsnapte daarbij. Het dier is nog steeds spoorloos.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 17:02)

Meisje ondergekliederd door studentenverenigingen
Tijdens de introductieweek in Leiden trekken de studentenverenigingen alles uit de kast om nieuwe leden te werven. Is de nieuwe lichting klaar voor het verenigingsleven?
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 17:01)

’Dader Parkmoord op begeleid verlof, kans op herhaling groot’
De 48-jarige Wik H., de dader van de Schiedammer Parkmoord, gaat op begeleid verlof als het aan zijn behandelaars ligt. Dat bleek tijdens de behandeling van de tbs-verlenging van H. in de Rotterdamse rechtbank. H. bracht in 2000 de 10-jarige Nienke Kleiss uit Schiedam om het leven en probeerde haar 11-jarig vriendje om te brengen.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 16:53)

‘Jelle R. achtervolgde Shannon en stak haar neer’
Jelle R. stak zijn ex-vriendin Shannon Mak dood na een hoogoplopende ruzie. Nadat de gespannen situatie uit de hand liep pakte de 22-jarige verdachte – die deze dagen terechtstond op Malta – een keukenmes waarmee hij de 30-jarige Monnickendamse vermoordde.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 16:36)

Getuige White in zaak-Ivana ’gegrild’
De advocaat van de nabestaanden van Ivana Smit maakte een spektakel van het verhoor van Adam White vandaag. Eerder schilderde de getuige het jong gestorven model af als een feestende instabiele drugsgebruikster met wisselende seksuele contacten. Daar moest hij uiteindelijk op terugkomen.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 16:13)

Levende baby in zak gevonden op luchthaven Hongkong
Een schoonmaker heeft vrijdag op de luchthaven van Hongkong een levende baby aangetroffen in een plastic zak. De schoonmaker vond het kindje in het vrouwentoilet. Het kindje werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, maar kwam daar te overlijden.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:59)

GroenLinks wil asielschepen naar Amsterdam halen
UPDATE 16:50 UUR Een plan van GroenLinks om de havens van de hoofdstad wijd open te zetten voor het eerstvolgende Afrikaanse asielschip kan al direct op flinke kritiek rekenen.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:56)

Opstootje in moordzaak Kaan Safranti na fatale ripdeal
Aan het eind van de behandeling van de eerste zitting in de strafzaak over een fatale ripdeal in Breda hebben de nabestaanden van het slachtoffer vrijdag de confrontatie gezocht met de verdachten. De twee broers van het slachtoffer slaagden erin om de verdachten op weg naar het cellenblok te achtervolgen. Pas in de gang naar het cellenblok wist de parketpolitie de twee woedende broers tegen te houden en terug te sturen. De confrontatie kon ternauwernood worden voorkomen.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:52)

Rutte vindt Turkse weekendscholen ’ongemakkelijk’
Het kabinet voelt zich ’ongemakkelijk’ bij de Turkse plannen om weekendscholen in Nederland op te richten voor jonge Turkse Nederlanders die dan les zouden krijgen in de Turkse taal en cultuur. Er is echter niet veel dat Nederland daartegen kan doen.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:43)

Stokoude Britse traditie sneuvelt voor debuut Ronaldo
Als Cristiano Ronaldo zaterdag de aftrap mag verzorgen bij zijn nieuwe club Juventus, kunnen Britse voetballiefhebbers dat spektakel live aanschouwen. Dat is bijzonderder dan het lijkt: het eerste kwartier van de wedstrijd valt namelijk samen met een heuse voetbal-’blackout’.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:41)

‘Benoeming Air France KLM-topman was een soap’
Ongeloof in Frankrijk nu voor het eerst een buitenlander de baas wordt van Air France. Volgens DFT-verslaggever Yteke de Jong komt hij allesbehalve in een gespreid bedje.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:39)

Dodental door overstromingen India stijgt snel
Het dodental door de overstromingen in de Zuid-Indiase staat Kerala stijgt snel. Volgens lokale media heeft de ongekend hevige en langdurige regenval aan zeker 324 mensen het leven gekost. De autoriteiten melden 186 doden. Duizenden zijn dakloos geworden.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:37)

Rutte: Blok kan prima doorfunctioneren
Premier Mark Rutte ziet geen reden voor minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) om te vertrekken vanwege diens omstreden uitspraken over migratie. Volgens Rutte heeft Blok zijn uitspraken teruggenomen en kan hij daarmee „prima doorfunctioneren.”
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:34)

Man vast voor dreigen aanslag om dood Dille
De politie heeft vorige week een man uit Schiedam aangehouden op verdenking van bedreiging met een terroristische aanslag. De man had op Facebook gezet dat hij een aanslag gaat plegen als „er geen drastische consequenties” volgen op de dood van het Haagse PVV-raadslid Willie Dille.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:32)

21 maanden cel na poseren met meerdere Kalasjnikovs
Een 37-jarige man uit Zwijndrecht heeft door de rechter een celstraf van 21 maanden gekregen nadat hij met meerdere Kalasjnikovs en een handvuurwapen poseerde.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:28)

Agent tasert 87-jarige vrouw die bloemen plukt
Een 87-jarige vrouw die afgelopen week paardenbloemen aan het plukken was, is door Amerikaanse agenten getaserd nadat ze ’weigerde haar mes te laten vallen’. De vrouw spreekt geen Engels.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:22)

Rechter opent weg voor omstreden kolenmijn
Een Australische rechter heeft de bezwaren van inheemse bevolkingsgroepen tegen de ontwikkeling van de omstreden Carmichael-kolenmijn afgewezen. Met het wegnemen van een van de laatste wettelijke hobbels ligt de weg nu open voor het Indiase conglomeraat Adani Enterprises.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:11)

Kerncentrale Borssele ligt nog weken stil
De kerncentrale in het Zeeuwse Borssele ligt zeker nog enkele weken stil. Het was de bedoeling dat de centrale maandag weer in gebruik zou worden genomen. Dat gaat niet door omdat het wachten nog is op een onderdeel voor de pomp voor koelmiddel, meldt elektriciteitsproducent EPZ.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:08)

Dikte Marco Kroon zijn gevechtsacties aan?
Een nieuwe dag, een nieuwe onthulling over Marco Kroon. Dit maal in de vorm van een gevechtsrapportage die afwijkt van wat de ridder Militaire Willemsorde in zijn boek Danger Close heeft geschreven. Het is weer een aantasting van de majoor zijn geloofwaardigheid; wellicht een volkomen onterechte.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:05)

Poetin voor tweegesprek naar Merkel
De Russische president Poetin spreekt zaterdagavond bondskanselier Angela Merkel in haar officiële buitenverblijf, het slot van Meseberg ten noorden van Berlijn. Dit tweegesprek is het eerste dat ze in Duitsland houden sinds de betrekkingen bekoelden in 2014 na de Russische annexatie van de Krim en de opstand in het oosten van Oekraïne. Merkel begon in maart aan haar vierde regeerperiode en Poetin is in dezelfde maand herkozen. In mei bezocht Merkel Poetin in Sotsji.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 15:00)

Verdachte fatale aanrijding zwaaide met bijl
Een 45-jarige man die vastzit voor het veroorzaken van de dodelijke aanrijding op de Bergweg in Rotterdam, op 31 juli, heeft kort daarvoor inzittenden van een andere auto bedreigd met een bijl. De politie zoekt getuigen van die bedreiging.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 14:56)

Alarm: poep-bacterie in de Noordzee
Update 17.29 uur - Slecht nieuws voor Rotterdammers: door een besmetting met de E.coli-bacterie wordt tot en met maandag ontraden de zee in te duiken tussen ’s Gravenzande en Hoek van Holland. Ook in Leeuwarden is de ’poepbacterie’ gevonden in het water.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 14:41)

Advies in kustplaats: ’Heb geen seks’
Een overheidsadvies voor inwoners van de toeristische badplaats Santa Marta in Colombia leidt tot hilariteit. Julio Salas, de gezondheidssecretaris van de gemeente, stelt voor om ’te stoppen met seks’.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 14:36)

Nieuw drama treft familie van 19-jarige jetskiër
De 19-jarige man die afgelopen woensdag om het leven kwam bij een jetski-ongeval voor de kust van Malta, is Mart de Ruiter uit het Overijsselse gehucht Geerdijk. Zijn dood is het tweede drama dat het gezin treft.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 14:29)

Pas op voor deze sluwe inbrekerstruc!
Deze inbreker is er gloeiend bij als hij met een trucje probeert te ontdekken of de bewoners op vakantie zijn.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 13:21)

Chiel (14): ’Vijf seconden later en we waren ook van de brug gestort’
De familie Jonker is nog altijd een beetje van slag. Onderweg naar Pisa reed het Nederlandse gezin over de Morandi-brug, toen deze vlak voor hun neus instortte. De vakantiegangers ontsnapten ternauwernood aan het drama. „Vijf seconden later en we waren naar beneden gevallen”, zegt zoon Chiel (14).
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 13:16)

WHO verwacht meer ebola-gevallen in Congo
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) weet niet zeker of alle mensen die in het noordoosten van Congo mogelijk besmet zijn geraakt met het dodelijke ebolavirus zijn geïdentificeerd. Dat heeft te maken met de oorlogsituatie in delen van de provincie Kivu. Hulpverleners hebben sommige gevaarlijke plaatsen niet kunnen bereiken.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 13:10)

Bromfietser (17) dood in water gevonden bij Schoonhoven
Een zeventienjarige bromfietser is vrijdagochtend dood aangetroffen in het water langs het Vinkenpad in Schoonhoven. De politie spreekt van een noodlottig verkeersongeval.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 13:00)

’Wat een bizar gezicht’
,,Allez hop… allez hop’’, schalt het via een megafoon over de kades in Leeuwarden. De spreker spoort de mannen en vrouwen aan die moeten trekken aan de touwen om de elf meter hoge reus te laten lopen door de stad. Met flinke spierkrachten wordt de man in een duikerspak voortgetrokken. ,,Wat een bizar gezicht.’’
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 12:56)

Vraagtekens bij nut beginnersrijbewijs
Het beginnersrijbewijs, dat is ingevoerd om beginnende bestuurders veiliger te laten rijden, heeft niet het beoogde resultaat. Het leidt er niet toe dat kersverse automobilisten minder verkeersovertredingen begaan of minder vaak betrokken zijn bij ernstige verkeersongelukken. Dat is de conclusie van een onderzoek dat is gedaan in opdracht van het WODC, het wetenschappelijk centrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 12:47)

Minister: boek Kroon ’een soort roman’
Het boek van oorlogsheld Marco Kroon is volgens minister Bijleveld (Defensie) „een soort roman”. Dat zegt de bewindsvrouw in reactie op commotie over het boek Danger close.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 12:43)

Dode gevonden in hotel in Amsterdam
In Hampton by Hilton, een hotel aan de Hoekenrode in Amsterdam-Zuidoost, is vrijdagmorgen een dode aangetroffen.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 12:41)

Blok rommelt zich door vragenvuur
Op de eerste werkdag na zijn vakantie krijgt minister Stef Blok het vuur aan de schenen gelegd over zijn uitspraken over Suriname.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 12:20)

Westland krijgt misschien toch ’Polenhotel’
Westland krijgt misschien toch een hotel voor arbeidsmigranten. De gemeenteraad was in allerijl teruggeroepen om nieuwe regels aan te nemen om dat tegen te gaan.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 12:05)

Enorm wespennest gevonden in Lieshout
Op de zolder van de schuur van Riky van Stiphout uit Lieshout is een gigantisch wespennest aangetroffen. Volgens een ongediertebestrijder die kwam kijken is het nest wel één bij één meter.
(Vrijdag 17 augustus 2018 - 12:03)


 
   
 
 
     
 

 
Kies hieronder uw nieuwsbron


 
 
 

Weer en Verkeer

 
 

De weers- en verkeersdienst zijn tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later nog eens. Excuses voor het ongemak.
 
 

Kies hier uw voorkeursnieuws
 

 
     
 

Over deze
Nieuws-Service

 
 

Zing.nl biedt deze nieuws-updates aan als service voor alle bezoekers. Wij verzorgen deze dienst in samen-werking met verschillende nieuws-redacties, die verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de berichtgeving.

Zing.nl kan geen garanties geven voor de juistheid, tijdigheid en / of volledigheid van de hier getoonde berichten. Aan deze nieuwsservice kunnen daarom geen rechten en/of aansprakelijkheden worden ontleend.
 
 
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE