HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Ermelo's MannenKoor 

Het Ermelo's MannenKoor (EMK) is een vereniging met een christelijke grondslag met een ledental tussen 80 en 90 mannen. Het koor kenmerkt zich door een veelzijdig en breed georiŽnteerd repertoire. Geestelijke en nationale liederen, maar ook Engelse, Duitse, Latijnse en Russische koormuziek. Daarnaast werken van Beethoven, Mozart, Schubert, Hšndel, etc. Ook negrospirituals behoren tot het repertoire.

Het Ermelo's MannenKoor verleent vanaf 1973 zijn medewerking aan kerkdiensten en concerten en is een graag geziene muzikale gast in vele plaatsen in Nederland en daarbuiten. Het koor heeft een rijke geschiedenis met jaarlijks terugkerende concerten, waaronder de paaszang op 2e paasdagmorgen en het adventsconcert in december. Een hoogtepunt was een onvergetelijke concertreis naar de provincie Ontario in Canada in juni 2001.

De wekelijkse repetities vinden plaats op de maandagavond en met zekere regelmaat organiseert het koor een concert of ander optreden. Er bestaat een grote verbondenheid tussen de koorleden en dat is o.a. wat het Ermeloís MannenKoor zo uniek maakt. De vereniging hoopt nog vele jaren op plezierige en ontspannen wijze te kunnen voortbestaan en dat zich met regelmaat nieuwe koorleden komen aanmelden.

Het koor repeteert (het zomerseizoen uitgezonderd) iedere maandagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de plaatselijke Immanuelkerk, Stationsstraat 137, 3851 ND Ermelo.
 
Plaats: Ermelo
 
 
 

Euphonion Singers 

De Euphonion Singers zijn een uniek vijf stemmig koor met circa 60 leden, waarmee in wisselende samenstellingen kan worden opgetreden. Deze koorleden komen uit de wijde omstreken van Wilsum, hebben diverse leeftijden en verschillende levensovertuigingen. Vanaf het allereerste begin, het koor is opgericht in 1971, staan de Euphonion Singers onder leiding van Anton Jansma. Hij geeft het koor een breed repertoire mee dat varieert van licht klassiek, a-capella tot rock-achtige gospelsongs, dit alles in een eigen jasje gestoken. Daartussenin een breed scala van andere muziekstijlen.

In het koor zingen ook een aantal (getalenteerde) solisten. De begeleiding wordt gedaan door een band, maar ook andere vormen van begeleiding komen voor. Zo trad het koor enkele keren op met fanfare en harmonieverenigingen. De Euphonion Singers kunnen zo altijd weer een zeer gevarieerd programma bieden dat aangepast kan worden aan de wens van de organisatie van optredens, welke variŽren van kerkdiensten, kerstmarkten tot avondvullende concerten op diverse locaties.

Het koor repeteert 1 x per 14 dagen op donderdagavond in het multifunctioneel centrum ďDe ToekomstĒ in Wilsum.
 
Plaats: Wilsum
 
 
 

Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena 

Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena is een vrouwenensemble waar op een goede manier ambitie, prestatie en sfeer gecombineerd worden. Er worden eisen gesteld, maar je mag ook nog iets te leren hebben. Dat uitgangspunt maakt dat wij altijd op zoek zijn naar manieren om ons verder te ontwikkelen.

De vereniging Vrouwen Vocaal Ensemble Sirena is in 1996 opgericht vanuit het gemengd koor Pavane. Op 24 september 1997 is zij formeel gestart met haar activiteiten. Tot 2002 stond het koor onder leiding van Ad Broeksteeg. Daarna werd Sirena achtereenvolgens geleid door Louise Deal tot 2008 en door haar opvolgster Nadia Loenders tot op dit moment. Met Louise vierde Sirena in 2007 haar tienjarig jubileum met verschillende projecten.

Wij repeteren wekelijks op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 in de Ontmoetingskerk aan de Meerkollaan 3 in Eindhoven.
 
Plaats: Eindhoven
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiŽren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciŽle instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Ook Adverteren op Zing.nl? Klik hier voor meer info!
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE