HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Gloria-Toonkunst Vlaardingen 

Oratoriumvereniging Gloria-Toonkunst Vlaardingen bestaat momenteel uit 93 enthousiaste leden, 68 dames en 25 heren. Op 24 december 2008, fuseerden C.O.V. Gloria in Excelsis Deo (ontstaan in 1919) en het Toonkunstkoor Vlaardingen van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst afdeling Vlaardingen (ontstaan in 1918) naar een nieuw koor onder de naam Oratoriumvereniging Gloria-Toonkunst Vlaardingen.

Gloria-Toonkunst heeft zich ontwikkeld tot een koor van hoge kwaliteit en voert naast vele grote oratoriumwerken en cantates om het andere jaar de Johannes-Passion van Johann Sebastiaan Bach uit. Bij deze uitvoeringen wordt het koor bijgestaan door bekende solisten en begeleid door een orkest. Deze uitvoeringen vinden veelal plaats in de Grote Kerk in Vlaardingen. Daarnaast voert het koor werken uit ter gelegenheid van kerstvieringen, herdenkingsbijeenkomsten of bijzondere plaatselijke gebeurtenissen en tijdens concertreizen.

Het jubileumjaar 2018 zal bijzonder zijn door jubileumoptredens waarin het 100-jarige bestaan wordt gevierd mede in de stad Vlaardingen, die in 2018 het 1000-jarige bestaan viert. Bovendien zal er een jubileumreis worden georganiseerd.
 
Plaats: Vlaardingen
 
 
 

Castricumse Oratorium Vereniging 

De Castricumse Oratorium Vereniging werd op 26 november 1968 opgericht. De Vereniging groeide in de loop van de jaren uit tot ongeveer 115 leden.

Het woord Oratorium betekent niet dat we uitsluitend oratoria uitvoeren. Het veelzijdige repertoire van het koor beweegt zich tussen de barok Ė Bach, Hšndel - en de muziek van o.a. Elgar en Orff. Meer daarover vindt u onder concertgeschiedenis.

De C in COV houdt verband met de vestigingsplaats van ons koor: Castricum. Dat wil niet zeggen dat onze leden allemaal uit Castricum komen. Integendeel, een flink deel komt uit naburige plaatsen.

Doorgaans geven we eenmaal per jaar een uitvoering van een concert in de Pancratiuskerk te Castricum en eens in de vier jaar in het Concertgebouw te Amsterdam (in samenwerking met de oratoriumkoren van Bergen en Schagen).

De vaste repetitie-avond is op de donderdag van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in de Dorpskerk te Castricum.

Vind ons op Facebook: https://www.facebook.com/Castricumse-Oratorium-Vereniging-300098643333694/
 
Plaats: Castricum
 
 
 

Rijnstad Vocaaltheater 

Begonnen op 12 maart 1985 als Rijnstad Operette is dit veelzijdig koor voornamelijk de weg ingeslagen van de lichtere klassieke stukken en bekende musicals en brengt dit met veel verve voor een altijd enthousiast publiek.

Bijna 40 ervaren zangers en zangeressen staan onophoudelijk met veel geestdrift en bezieling op de planken in een altijd goed verzorgde en professionele setting.

Repetities zijn elke woensdag van 20.00 tot 22.30 uur in de Kandelaar, Den Haagweg 1, Arnhem.
 
Plaats: Arnhem
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiŽren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciŽle instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Informatie, inschrijven en kaartverkoop
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE