HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Strijps Kamerkoor 

Het Strijps Kamerkoor werd in 1959 opgericht door dirigent Willem van Maris. Het koor staat sinds 2004 onder muzikale leiding van dirigent Wilko Brouwers. In 2009-2010 vierde het Strijps Kamerkoor haar 50 jarig bestaan.

Het Strijps Kamerkoor is een ensemble van ongeveer 25 ervaren zangers uit Eindhoven en omgeving, oorspronkelijk opgericht in stadsdeel Strijp, dat kamerkoormuziek uit verscheidene stijlperioden uitvoert op hoog amateurniveau. Een uitgebreid overzicht van het gezongen repertoire door de jaren heen kunt u hier vinden. Het Strijps kamerkoor geeft enkele keren per jaar een concert. U kunt op de beeld en geluid pagina enkele fragmenten van geluidsopnamen beluisteren of onze YouTube filmpjes bekijken.

Het Strijps Kamerkoor repeteert wekelijks op woensdagavond tussen 20.00 uur en 22.30 uur in het kerkwijkcentrum van de Oud-Katholieke parochie Maria Magdalena, Boschdijk 354, 5622 PA Eindhoven.
 
Plaats: Eindhoven
 
 
 

Harlinger Vrouwenkoor De Boegspetters 

De Boegspetters zingen zeer uiteenlopende nummers, zowel Nederlandstalig als Engelstalig. We zingen nummers van Marco Borsato, Willeke Alberti en de Kast, maar ook musical- en songfestivalliedjes. Kortom, zeer gevarieerd. Ook hebben wij een speciaal kerstrepertoire.

In 1994 tijdens een optreden van het shantykoor De Skķmkoppen wordt Ad Broos benaderd door een zanglustige echtgenote van een van de leden van dit nieuwe koor. Of er ook niet een vrouwenkoor opgericht kan worden. Ad neemt het initiatief en plaatst een advertentie die resulteert in een hele redelijke opkomst tijdens de eerste repetitie in de Schefferschool. Er wordt meteen maar een voorlopig bestuur gevormd.

Nederland viert in 1995 de vijftigjarige bevrijding en het koor studeert dan ook met overgave liedjes over de oorlog en de bevrijding in.

Tijdens de herdenking van de bevrijding zingt het koor in Franeker voor de Canadese oud-strijders, het allereerste optreden is echter voor "De Zonnebloem" in Trebol al heel erg snel na de oprichting.

Eind 1994 verlaat Ad Broos het koor en neemt een 'echte' dirigente zijn plaats in: Anna Hoogeboom-Bonnema. Willem Geldersma en zijn dochter Rimi v.d. Plaats-Geldersma begeleiden het koor op accordeon. Later neemt Ko Bonnema de begeleiding op zich, hij speelt zowel accordeon als piano. Onze huidige begeleider is Gert Jan Hoekstra, hij speelt piano.

Het koor repeteert elke donderdagavond in Het Trefpunt. De repetities zijn van 19.30 tot 21.30 uur.
 
Plaats: Harlingen
 
 
 

Kamerkoor Canteklaer 

Kamerkoor Canteklaer uit Enschede wordt gedirigeerd door Iassen Raykov. Het koor bestaat uit geschoolde amateur-zangers en brengt uitvoeringen van klassieke en modern klassieke muziek. Twee keer per jaar verzorgt Canteklaer concerten met nieuw repertoire. Vaak wordt een a capella programma afgewisseld door een concert met (orkest)begeleiding.

In 2008 voerde Canteklaer samen met Vocaal Ensemble La Colombe een programma met Engelse koor- en orgelmuziek uit. Begeleidster en solist was organiste Liga Vilmane. Om de koorklank te ontwikkelen kwam in het afgelopen jaar koorcoach Falco van Loon enkele keren langs en vond ook tweemaal een zeer inspirerende workshop plaats. De eerste met componist Daan Manneke en de tweede met barokspecialist Erik Van Nevel. Hij werkte met Canteklaer aan de klankvorming en de specifieke muzikale aspecten van het in 2009 uit te voeren oratorium 'Israel in Egypt' van Handel.

Het koor repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in de Mariakerk aan de Deurningerstraat in Enschede (in de zomer) of in het Bonhoeffercollege aan de Van der Waalslaan te Enschede (in de winter).
 
Plaats: Enschede
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiŽren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciŽle instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Echt iedereen kan meezingen. Meer Ö
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE