HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Jazzy Women 

Het koor bestaat uit 20 vrouwen die in 4 stemgroepen zingen: sopraan, 2e sopraan, mezzo en alt en uiteraard zingen we uit het hoofd. Ons koor heeft de laatste 15 jaar onder leiding van de geweldige dirigent, Tom Grondman gestaan.

Maar sinds september 2016 hebben we een nieuwe dirigent, superjazzy en talentvolle Mathilde van de Veen uit Enschede. En niet te vergeten onze vaste pianist voor al bijna 20 jaar, een muzikaal wonder uit de Achterhoek - Gerben Kruisselbrink.

Het repertoire van Jazzy Women is heel breed te noemen. Jazz- en swingstandards, pop, latin, a capella en close harmony en werk uit musicals, van herkenbaar tot verrassend.

We repeteren elke vrijdag vanaf 13:30 tot 15:30 bij muziekschool Boogie Woogie.

Zie ook: www.facebook.com/jazzywomen
 
Plaats: Winterswijk
 
 
 

Achterhoeks Bachkoor 

Het Achterhoeks Bachkoor en orkest werd in 1985 onder de naam Bachkoor Groenlo opgericht door Benito Hulshof, indertijd leraar muziek aan de scholengemeenschap Het Marianum. Aanvankelijk bestond het koor voornamelijk uit leraren en leerlingen van deze school. Al na twee jaar werd besloten de naam te wijzigen in Achterhoeks Bachkoor, omdat de leden inmiddels uit allerlei plaatsen in de Achterhoek kwamen.

In 1996 kreeg het koor een eigen strijkorkest. Vanaf het eerste gezamenlijke optreden in februari 1997, bestaan de concerten uit werken voor afwisselend koor en orkest, koor a capella en strijkorkest. Jaarlijks worden er zo'n 4 concerten gegeven in de Achterhoek, Twente en Duitsland. Naast cantates en motetten van J.S. Bach hebben in de loop der jaren werken van vele bekende en onbekende componisten uit de tijd van de renaissance tot en met de twintigste eeuw op het programma gestaan.

Repetities op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de kapel van de 'Molenberg', Ziekenhuisstraat 14, 7141AN Groenlo.
 
Plaats: Groenlo
 
 
 

Enschede's Byzantijns Kozakkenkoor 

Uit de naam van het koor kunt u opmaken, dat er twee stromingen in deze muziek gezongen worden, n.l. de Russische volksmuziek en de muziek uit de Russisch-Orthodoxe kerk. Beide stromingen kennen veel overeenkomsten, zoals emotie, gedrevenheid, jubel en gebed.
Deze uitingen waren dan ook de drijfveer voor de oprichting van het koor in 1982, toen nog onder de naam Twents Kozakkenkoor.

Door verschillende oorzaken heeft het koor tot juli 1987 een neerwaartse spiraal gekend. Het omslagpunt beleefde het koor in september van dat jaar. Veel nieuwe leden kwamen af op een oproep voor nieuwe zangers, middels een advertentie in een plaatselijk dagblad. Daarna was er eigenlijk alleen maar sprake van groei. Vanaf bovengenoemde datum ging het koor verder onder de naam Enschede's Byzantijns Kozakken Koor.

De repetities worden gehouden op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in het clubgebouw van de Enschedese Padvinders Marsband.
 
Plaats: Enschede
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiŽren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciŽle instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Echt iedereen kan meezingen. Meer Ö
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE