HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2017
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Gemengd Koor Carpe Diem 

'Carpe Diem', hetgeen betekent: Pluk de Dag, is een gemengd 50+ koor, opgericht op 15 oktober 1967. Een vierstemmig koor, sopranen, alten, tenoren en bassen. Wij zingen een gevarieerd repertoire van diverse liederen uit opera`s, operettes, musicals en andere licht klassieke liederen. Toch maken wij ook wel eens een uitstapje naar andere muziek.

Dat gebeurt onder leiding van onze dirigente Catharina Bonsel. Zij is gediplomeerd en zingt ook graag en is zeer enthousiast.

Wij repeteren iedere donderdagmiddag van half twee tot half vier in het theater De Omval aan de Ouddiemerlaan 104 in Diemen.
 
Plaats: Diemen
 
 
 

Gospel- en Popkoor 'Singing Surrender' 

Gospel- en Popkoor Singing Surrender is opgericht op 22 september 1984. Door de jaren heen heeft het koor heel wat ontwikkelingen doorgemaakt. Het heeft verschillende dirigenten gekend en ook verschillende gospelstijlen. Uiteraard is ook de muzikale bezetting van het combo aan veranderingen onderhevig geweest. In de afgelopen 30 jaar is Singing Surrender gegroeid tot een koor met een eigen geluid en een goede reputatie in de regio.

Sinds 2013 stond het koor onder leiding van Brenda Stolk, maar met ingang van september 2016 is het stokje overgenomen door Olaf van Rijn. De muzikale begeleiding van Singing Surrender bestaat verder uit pianist Frank Visser, drummer Willem Kuilman en basgitarist Jan Janson.

Het huidige repertoire is zeer divers. Het repertoire loopt van kerkelijk getinte nummers tot de meer frivoler of rock getinte gospels, tevens zijn "Evergreens" en compilaties uit diverse bekende musicals onderdeel van het repertoire. Ook voor een Kerstnachtdienst heeft Singing Surrender een gevarieerd Kerstrepertoire.

Regelmatig wordt Singing Surrender gevraagd ter ondersteuning van een kerkdienst - wij zijn niet verbonden aan een specifieke kerkelijke stroming - uitvoeringen in verpleeg of ziekenhuizen, en concerten van andere (muziek-) verenigingen. Ook organiseren we jaarlijks, met financiŽle medewerking van onze sponsors, een concert en of Kerstconcert in Schagen.

Vind je het leuk een keer mee te zingen en te beleven wat Singing Surrender is, kom dan gerust een keertje vrijblijvend langs om te luisteren en/of mee te doen. We repeteren elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Cultuurhuis Markt 18, Torenstraat 1, 1741 CB Schagen.
 
Plaats: Schagen
 
 
 

Vrouwenkoor Malle Babbe 

Het Haarlemse Vrouwenkoor Malle Babbe werd in 1982 opgericht door de dirigent Leny van Schaik. Het koor ontleent haar naam aan een schilderij van de Haarlemse schilder Frans Hals, waarop een vrouw wordt afgebeeld die duidelijk de vrolijke kanten van het leven kent.

Onder leiding van dirigent Leny van Schaik groeide het koor uit tot een van de succesvolste koren van Haarlem en omstreken, met meer dan 350 optredens, en een repertoire dat reikt van motetten van Mendelssohn Bartholdy, Gustav Holst en een 8-stemmig Ave Maria tot liedjes van Annie M.G Schmidt en Willem Wilmink en talloze volks-, levens- en kinderliedjes

Vanaf de jaren '90 werd aan dit brede repertoire iets heel bijzonders toegevoegd: Song of Survival. Klassieke orkestmuziek, die door vrouwenstemmen ter overleving gezongen werd in een jappenkamp in de Tweede Wereldoorlog. De CD die Malle Babbe maakte van deze ontroerende en tot op de dag van vandaag zeer actuele muziek, werd gebruikt in de Hollywoodproductie Paradise Road, een film van Bruce Beresford, over de vrouwen in het kamp.

Malle Babbe verzorgt al jaren lang optredens door het hele land, zoals tijdens de 4 mei herdenking op de Dam, in de Haagse Schouwburg, een boekpresentatie van Brigitte Kaandorp, de Hannie Schaftherdenking, expositie Frans Halsmuseum, congressen en verzorgingstehuizen, met overal repertoire op maat.
 
Plaats: Haarlem
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiŽren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciŽle instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Zing Mee met het Leukste ZangFeest van Nederland!
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE