HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Het Utrechts Kamerkoor 

Het Utrechts Kamerkoor is een gemengd klassiek kamerkoor dat werd opgericht in 1952. Sinds 2003 worden we geleid door Wolfgang Lange.

Ons repertoire omvat een brede schakering aan werken uit de Europese koorliteratuur vanaf de Renaissance tot hedendaags. We zingen hoofdzakelijk a capella werken in een thematische programmering. Hiermee willen we onszelf steeds uitdagen en ons publiek verrassen met bijzondere muzikale ervaringen. Daarnaast voeren we ook graag koorwerken uit met instrumentale begeleiding. In 2011 zongen we Die sieben letzten Worte van Haydn in de bijzondere uitvoering met strijkkwartet. In april 2013 brachten we het Magnificat van Vivaldi, de Mis in F van J.S. Bach en Duruflťís sublieme Requiem met orkest ten gehore.

Bij het uitvoeren van grotere werken zoeken we samenwerking met andere koren. De Hohe Messe van J.S. Bach, die we in 2010 samen met het Eindhovens Kamerkoor hebben uitgevoerd, was een overdonderende ervaring. In 2013 werden we gevraagd door Het Gelders Bach Collegium om samen de Johannes Passion van Demantius te zingen. In 2014 voerden we, samen met het Voorburgs Vocaal Ensemble, de dubbelkorige mis van Frank Martin uit.

Repetities zijn op dinsdagavond van 19:45 tot 22:15 uur in het Utrechts Stedelijk Gymnasium, Ina Boudier Bakkerlaan 7 te Utrecht.
 
Plaats: Utrecht
 
 
 

Close Focus 

Close Focus - twee dozijn sopranen, alten, tenoren en bassen, jarenlang gerijpt en gemarineerd in een saus van professionaliteit en puur plezier. Een koor met een eigen smaak, een warme klank en schurende harmonieŽn, een origineel repertoire en een sprankelende uitstraling.

Ons koor bestaat uit zangers en zangeressen uit Utrecht & omgeving. Onder leiding van onze toonaangevende dirigente Josette Brinkhof zingen we close harmony, in vier- tot achtstemmige arrangementen, met aandacht voor solozang. We zingen vrijwel alles a capella.

Het repertoire van Close Focus is veelzijdig: van licht klassiek, via ballads en swingende jazz, tot pittige pop. Ook voor puur instrumentale muziek schrikken we niet terug; trompetten, gitaren, percussie Ė wij zingen het.

Wij repeteren op zondagavond van 19:30 tot 22:00 uur in de Vrije school te Utrecht, Hieronymusplantsoen 3.

Facebook: https://www.facebook.com/CloseFocus/
 
Plaats: Utrecht
 
 
 

Popkoor Popwave 

Popkoor Popwave bestaat uit 51 enthousiaste zangers en zangeressen, verdeeld over 5 stemgroepen en worden begeleid door een band met 4 mannen! Popwave zingt zowel nieuwe als oudere popsongs en deze worden allemaal 5-stemmig gearrangeerd door dirigent Rudy Pijfers.

We oefenen graag iedere woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in het dorpshuis van Noordgouwe om onze wervelende shows steeds weer aan ons publiek te laten zien.

Vind ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/PopkoorPopwave/?ref=aymt_homepage_panel
 
Plaats: Noordgouwe
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiŽren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciŽle instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Licenties gebruik bladmuziek door koren
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE