HOME  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN   |   WORD GRATIS LID!

 • SuperVoices 2018
 • VoicEmail
 
 
   
       
 

   HOTLINKS

IN THE SPOTLIGHT ...

 
Op deze pagina wordt steeds een drietal koren, zanggroepen of vocale instanties in the Spotlight gezet. Die krijgen de gelegenheid zich hier nadrukkelijk te presenteren aan de bezoekers van Zing.nl.
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Zoeken in de ZinGdex
Aanmelden voor de ZinGdex
Zing.nl-'Korenbond'
Gratis lidmaatschap
SuperVoices
       
   

In the Spotlight . . .

 

Hieronder treft u de drie zanggroepen aan die momenteel in de Spotlight staan. Klik op de naam van de groep voor meer informatie. Ook uw zanggroep is welkom. Lees in de grijze kolom hiernaast hoe u zich voor de Spotlight kunt aanmelden.
  
 
 

Opera Gelderland-Oost 

Opera Gelderland-Oost in Zevenaar is een gemengd koor, opgericht op 29 april 1986 als Liemers Opera Operette Gezelschap (LOOG). Al ruim 10 jaar stond het genre ‘operette’ bij het koor niet meer op het repertoire, waardoor in 2006 besloten werd de naam te wijzigen in Opera Gelderland-Oost.

Het koor bestaat uit ca. 35 enthousiaste zangers en zangeressen en richt zich voornamelijk op opera. Een enkele keer wordt er een uitstapje gemaakt naar koorwerken uit oratoria of naar een speciaal project.

De repetities worden wekelijks gehouden op dinsdagavond in het Crescendogebouw, Slenterweg 8, 6905 DM Ooy-Zevenaar. Vanaf 19.30 tot 22.00/22.15 uur. Gedurende de schoolvakanties gaan de repetities gewoon door, behalve tijdens de kerstvakantie (2 weken) en in de zomervakantie (6 weken).
 
Plaats: Zevenaar
 
 
 

Toonkunstkoor Wageningen 

Toonkunstkoor Wageningen (TKW) is een groot gemengd koor met ruim 80 leden uit Wageningen en omgeving. De leden zingen met evenveel plezier en toewijding stukken uit barok en romantiek als twintigste-eeuwse muziek en wereldpremières van eigentijdse componisten. We zijn een evenwichtig koor. De één is student(e) aan de Wageningse Universiteit, de ander is daar hoogleraar en een derde is gepensioneerd ambtenaar. De één zingt zijn eerste Bachwerk, terwijl de ander zijn dertigste Bachuitvoering viert. Alle stemgroepen zijn vertegenwoordigd, al zijn de mannenstemmen duidelijk in de minderheid. De leeftijd van de leden varieert van 25 tot 80 jaar. De gemiddelde leeftijd ligt echter rond de zestig jaar. Het koor is in 1946 opgericht en bestaat dus inmiddels bijna 70 jaar.

Ooit maakte het koor deel uit van de Maatschappij tot bevordering der Toonkunst (MBT), opgericht in 1829. Onze naam herinnert daar nog aan. In 2008 is de maatschappij opgehouden te bestaan en zijn de aangesloten koren zelfstandig verder gegaan. De MBT richtte zich op onderwijs van de zangkunst voor brede groepen in de maatschappij en richtte muziek- en zangscholen op. Later werd deze taak door de overheid overgenomen en ontstonden gesubsidieerde muziekscholen en conservatoria. Ook het Conservatorium van Amsterdam vindt zijn oorsprong in de MBT.

Kom gerust en zing geheel vrijblijvend een aantal keren mee. Wij hebben oefenmateriaal klaarliggen. Het koor repeteert op dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in de Doopsgezinde kerk aan de Arboretumlaan in Wageningen.
 
Plaats: Wageningen
 
 
 

Cappella Gabrieli 

Cappella Gabrieli is gespecialiseerd in polyfone muziek uit renaissance en barok (Bach, Palestrina, Tallis, Lassus, Gesualdo), maar maakt ook uitstapjes naar oudere (Machaut) en nieuwere muziek (Mozart, Britten, Schönberg, Distler).

Het kamerkoor Cappella Gabrieli is voortgekomen uit het Koorproject Rotterdam, een van de eerste projectkoren in Nederland, met een geschiedenis van twintig jaar.

Op dit moment bestaat Cappella Gabrieli uit ongeveer 17 zangers en zangeressen die elke zondag repeteren in de Steigerkerk in Rotterdam.

Wil jij meezingen? Neem dan contact op.
 
Plaats: Rotterdam
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 

Aanmelden Spotlight

 
 
 • Om een koor, zanggroep of vocale instantie aan te kunnen melden, moet u in de eerste plaats lid zijn van Zing.nl.
   
 • In de tweede plaats moeten de gegevens van het koor, de zanggroep of vocale instantie op de ZinGdex volledig zijn ingevuld.
   
 • Ten derde levert u - ook via de ZinGdex - een promotiefoto van de zanggroep aan.
   
 • Ten vierde dient u - indien mogelijk - op uw site Zing.nl met (logo en) link te vermelden. U kunt hiertoe het (transparante) logo dat bovenaan deze kolom te zien is, kopiëren via de rechter muisknop. Met het programma waarmee u uw site beheert, kunt u daar dan op uw site de link www.zing.nl aan toevoegen. Als u nog een korte uitleg wilt bij-plaatsen, graag de volgende zin gebruiken: Zing.nl, site voor Zingend Nederland. Voor extra teksten, klikt u hier.
   
 • Tenslotte geeft u hier aan dat uw zanggroep in aanmerking wil komen voor plaatsing in de Spotlight.  
   
 • De redactie van Zing.nl behoudt zich het recht voor om aan- meldingen en/of beeldmateriaal van nieuwe zanggroepen of instanties zonder opgaaf van redenen in te korten, aan te passen, te weigeren en / of te verwijderen.
   
 • Aanmeldingen van bedrijven,  handelaren of anderszins commerciële instanties worden geweigerd.
   
 • Met uw aanmelding stemt u in met deze spelregels en verleent u Zing.nl toestemming de door u verstrekte gegevens van uw zanggroep of instelling op deze internetpagina's te publiceren.
 
 
 Informatie, inschrijven en kaartverkoop
 
 
  ©  Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd
© ZING.NL -

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

Design: IMAE INFORMATIE INNOVATIE