ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 18 - NUMMER 150

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan het Leestafelartikel: Zangles voor Kinderen, De mooiste Kinderliedjes van Henny Vrienten en R&B-vrouwen verheffen de Erotiek tot Levenskunst.
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over uw koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond uw woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe!


Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
      

Geef je op voor The Voice Senior!

 
    Ben jij 65 jaar of ouder? Meld je dan hier aan voor The Voice Senior, waarbij alleen kandidaten ouder dan 65 jaar mee mogen doen. Nederland krijgt de wereldpremière van de familieshow, die in het najaar van 2018 te zien is op RTL 4. De seniorenversie zal vergelijkbaar zijn met het originele programma. Er wordt gestart met twee blind auditions, waarna de geselecteerde kandidaten naar de knock-outronde gaan, gevolgd door de finale.
Meer ...   
 
   
 
 
   

Leestafel: Zangles voor Kinderen

 
       
    Wanneer jouw kleintje er klaar voor
is om op zangles te gaan, is het enorm belangrijk dat hij of zij bij een goede zangdocent terecht komt. Zangles is bij Het Vocaalatelier in Eindhoven al mogelijk vanaf de kleuterklas. Het is een aanvulling
op de huidige muzieklessen op school, maar het zingen staat cen-
   
    traal. Er is een aantal belangrijke factoren voor jouw kids waar op gelet moet worden tijdens zangles. Wij hebben deze punten voor jullie verder uitgelegd en uitgewerkt in deze blog, zodat jouw kleintje binnenkort een proefles kan komen volgen!
Meer ... 
 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook uw koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
     
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

Carter Sampson met Lauren Barth & Jesse Aycock
 

Op maandag 7 mei 2018 spelen Car-ter Sampson met Lauren Barth & Jesse Aycock in Muziekgebouw Eindhoven. Er zal wel iets in het wa-ter van Oklahoma zitten; er komt zo-veel goede muziek vandaan dat het wordt gezien als het nieuwe Mekka van de Americana. Lauren Barth gooit elementen van pop, Americana en folk in haar muziek. Hierdoor kunnen Sheryl Crow of Liz Phair maar ook Lucinda Williams als referentie dienen. Jesse Aycock valt op door zijn typische stemgeluid en mellow countryrock, met uitstapjes naar de jaren ’70. Samen doen zij de eerste set, en daarna begeleiden ze Carter Sampson. Sampson wordt ook wel de Queen of Oklahoma genoemd en maakt countryfolk van de bovenste plank.
Meer ... 

 

Hondenhartje: Opera voor Jong en Oud (8+)
 

De Nationale Opera presenteert: Hondenhartje, een opera voor de hele familie over de stormachtige gebeurtenissen aan boord van een Hollands koopvaardijschip. Een stoere parodie op een wanordelijke maatschappij waar leiders blind varen op opiniepeilingen in plaats van moedig koers te kiezen. Zonder adempauze zeilt de opera langs alles wat er maar toe doet: van heimwee tot wetenschap, van mannelijkheid tot bluf en van kameraadschap tot dierenliefde. Hondenhartje is een swingend, onbevangen commentaar op de wereld van de volwassenen. De Captain en zijn bemanningsleden varen over zee met een schip vol diepvriesproducten. Ze hebben er zin in en zingen uit volle borst hun zeemansliederen.
Meer ... 
 

International Young Patrons Gala
 

Op vrijdag 1 juni 2018 is het jaarlijkse Gala van de Young Patrons Circle
van Nationale Opera & Ballet. Voeg je naast ons op de rode loper en ge-
niet met ons van al het moois dat Nationale Opera & Ballet te bieden heeft! Leden van de Young Patrons Circle krijgen een gratis kaart en toegang tot onze exclusieve after-party. Het International Young Patrons Gala is een unieke avond vol magie en bijzondere optredens; dit is de enige avond van het jaar waarin opera en ballet hetzelfde podium delen. Na afloop van de voorstelling zal het feestje doorgaan met enkele verrassingsvoorstellingen. Kortom, dit is een onvergetelijk Gala met een even spannende afterparty. Voorlopig houden we het programma geheim, maar bereid je maar vast voor op een aantal hoogtepunten uit ons repertoire, uitgevoerd door onze beste dansers en zangers.
Meer ... 

 

korenfestival openlucht-theater zuiderpark
 

Op zondag 24 september presen-teert het Zuiderparktheater alweer de derde editie van het Korenfestival: het festival voor popkoren uit Den Haag en omstreken. Den Haag e.o. kent een groot aantal koren in verschillende genres. Om die reden is drie jaar geleden het Korenfestival in het leven in geroepen. Niet als wedstrijd, maar als presentatie om de verschillende koren die Den Haag rijk is aan een groot publiek te presenteren. Tijdens het Korenfestival presenteren koren (die doorgaans uit 20 tot 60 personen bestaan) een repertoire aan liederen die in harmonie gezongen worden.
Meer ...
 

festival macumba 2018
 

Muziek met Latijns-Amerikaanse
invloeden is volop terug te horen in
de Nederlandse hitlijsten. Ook in de clubs slaat de muziekstijl aan. Door heel Nederland verkoopt het feest Fiesta Macumba uit. Deze zomer nodigen ze iedereen uit om verliefd
te worden op de heerlijke reggaeton, salsa, merengue en Caribbean beats, rechtstreeks afkomstig uit de straten van dit passievolle continent. Op zaterdag 7 juli zal het sfeervolle Ouderkerkerplas in Amsterdam een dag volledig in het teken staan van muziek, liefde en het leven: Música, Amor y Vida. Verwacht van deze eerste editie een groot feest met (inter)nationale live-acts, DJ’s, Latin street food en allerlei verrassingen die allemaal een link hebben met de Zuid-Amerikaanse cultuur. Het grote zusje van Fiesta Macumba is ge-boren: Festival Macumba.
Meer ...

 

korenlint 2018
 

Op zaterdag 8 en zondag 9 septem-ber 2018 organiseert de Federatie Haarlemse Koren voor de 15e keer het Korenlint! Vanaf nu kunnen koren zich aanmelden. Koren die eerder hebben deelgenomen, hebben een
e-mail ontvangen met daarin een link naar het aanmeldingsformulier dat alvast is ingevuld. Voor de nieuw-komers: ga naar aanmelden. Van-wege de 15e editie hopen we dit jaar 150 koren te kunnen verwelkomen! Zegt het voort! Het Korenlint is in-middels niet meer weg te denken uit Haarlem, de stad die zelf alleen al meer dan 60 koren telt in allerlei gen-res en soorten en maten. Tijdens het Korenlint laten de koren elk in twee optredens van 20 minuten horen wat ze in hun mars hebben. Bent u op zoek naar een koor of gewoon geïnteresseerd in koormuziek? Kom dan kijken en luisteren!
Meer ... 
 

Rooftop Concert Bijenkorf
 

Een jaarlijks terugkerend event van Operadagen Rotterdam is het Roof-top Concert bovenop de Bijenkorf. Een wijds uitzicht op de skyline van Rotterdam vormt de perfecte om-lijsting. Twee jonge operamakers uit Oekraïne, bariton Andrey Koshman en pianiste Illia Razumeiko verzorgen het programma van Oekraïense aria's en volksmuziek in een Europese context. Zij voeren werken uit van vooraanstaande en populaire Oekraïense componisten, zoals de warme, volle klanken van Myroslav Skoryk en Yakiv Spetovyi, fijnbesnaarde melodieën van Anatoliy Kos-Anatolskyi en Grygoriy Alchevskyi, heldhaftige aria's van Kostiantyn Dankevych, en reflecties op Oekraïense volksmuziek van Mykola Lysenko, Fedir Nadenenko en Mykola Shulman.
Meer ...
 

'Holland zingt Hazes' ook in 2019 in Ziggo Dome
 

Holland zingt Hazes keert volgend jaar terug! Op 22 en 23 maart klin-
ken voor het zevende jaar op rij klas-
siekers van de volkszanger in de Ziggo Dome. Volgend jaar kan het publiek nog dichter bij de artiesten komen; vijftien jaar na André Hazes' overlijden, is Holland zingt Hazes voor het eerst 'in the round' te zien. Concertbezoekers staan niet voor, maar rondom het podium. Andrés kinderen Roxeanne en André zingen dan te midden van het publiek num-mers van hun vader. Ook Jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé en Peter Beense, die geen enkele editie van het meezingfeest Holland zingt Hazes misten, zijn volgend jaar weer van de partij. Voor Samantha Steen-wijk moet het Holland zingt Hazes-avontuur nog beginnen. De zange-res, bekend van haar deelname aan de talentenjachten Bloed, zweet en tranen en The Voice Of Holland, heeft ook al getekend.
Meer ...  . 


Dag van de Rotterdamse Jazz op 6 mei 2018
 

De tweede editie van de Dag van de Rotterdamse Jazz staat in het teken van Rotterdam als immigratiestad voor jazzmuziek. Hoe wordt het karakter van de Rotterdamse jazz bepaald door invloeden van buiten de stad en buiten Nederland? Succesnummers krijgen hier een vervolg: in 2016 vond de eerste Dag van de Rotterdamse Jazz plaats. Die was meteen uitverkocht en artistiek zeer geslaagd! Nu komt er een tweede editie op zondag 6 mei 2018. Tussen 14 en 19 uur maken diverse Rotterdamse en aan Rotterdam verbonden jazzartiesten hun op-wachting. Jazz International Rot-terdam stelt weer een even ge-varieerd als compleet programma samen met ruimte voor traditie, historie, actualiteit en nieuwe samenzweringen en ontdekkingen. Er zullen er ook snacks en hapjes verkrijgbaar zijn.
Meer ... 


r&b-vrouwen verheffen de erotiek tot levenskunst
 


SabrinaClaudio © RV

Na een decennium waarin de reg-gaeton en hiphop domineerden,
slaan deze R&B-vrouwen keihard terug. Seks is hun thema. Sensueel
en stijlvol verheffen ze de erotiek
tot levenskunst. Eindelijk weer authentieke, echt goede R&B. Sabri-
na Claudio (21), Kehlani (22) en
Kali Uchis (24) pakken de erotiek
yerug van de machomannetjes. Helemaal weg of mijlenver afgedre-ven van de gangbare popmode was de R&B natuurlijk niet. Daarvoor is het genre van de zuchtende stemmen,
de in elastieken toonladders ge-knoopte liefdesverklaringen en de hoog oplopende seksuele spanning
te hardnekkig. Maar toch was het de afgelopen jaren weleens zoeken naar authentieke, echt goede of zelfs vernieuwende R&B.
Meer ... 

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook uw koor of zanggroep (met foto)!

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Zing.nl-PlusService
Bond voor Koren en Zanggroepen, Individuele Zangliefhebbers en Koor-Professionals die geen lid willen zijn van een bond!

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet uw koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

Leestafel
Op de leestafel kunt u allerlei in-
teressante vocale (achtergrond)artikelen vinden. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan allemaal over zingen.

 
   
 
 
   
 
   
     

Zing je ook (weer) mee met SuperVoices?

 
   
 
   
 

Je bent van harte welkom op zater-dag 3 november 2018 in De KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland!!
Zing je ook (weer) mee?

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
     
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnenkort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.
 
 
 
 
 

De mooiste Kinderlied-jes van Henny Vrienten 

 
     
   
     
 

Henny Vrienten is bij het grote pu-bliek vooral bekend als bassist en zanger van popgroep Doe Maar, een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Dat hij ook heel veel kinderliedjes gecomponeerd heeft voor Sesamstraat en Het Klokhuis is minder bekend. Terwijl zijn beste liedjes hier misschien juist wel tussen zitten. Met deze liedjes heeft Henny Vrienten nog nooit opgetreden, maar op zondag 8 juli speelt hij voor één keer zijn mooiste kinderliedjes uit Se-samstraat in Paradiso. Hij geeft die dag twee concerten, samen met Frank Groothof, Lot Lohr, Bert Plag-man, Renée Menschaar, Catherine van Woerden (de stemmen van Tommie, Pino en Ieniemienie), en zijn band: Xander Vrienten (zoon van), Martijn Bosman, Jasper Slijderink en Gert Wantenaar.

Als componist, gitarist, bassist en zanger is Henny Vrienten een veelzijdig artiest. Naast zijn optredens bij Doe Maar heeft hij musicals en filmmuziek gecomponeerd en theatervoorstellingen en soloplaten gemaakt. Vijf jaar lang heeft hij nauw samengewerkt met Harry Bannink en schreven ze samen liedjes voor Het Klokhuis en Sesamstraat. Na het overlijden van Bannink in 1999 nam Vrienten diens taak over als compo-nist voor beide jeugdprogramma’s. Op dit moment toert Henny Vrienten met Boudewijn de Groot en George Kooymans als de Vreemde Kostgangers langs de Nederlandse theaters.  
Meer...

 
 
 
 
 

Zing.nl PlusService

 
     
   PlusService: het complete dienstenpakket van Zing.nl voor elke zanger, koor of zanggroep.  
     
  Zing.nl, 'Zangbond' voor iedereen die geen lid van een bond wil zijn, biedt:
  • Gratis promotiefaciliteiten
  • Voordelig Vocaal Shoppen
  • Voordelig Vocaal Verzekerd
  • Geen vast contract
  • Vrije keuze uit diverse modules
  • Gemak: alles in één keer geregeld
  • Korting op afdracht BUMA
  • Korting op SuperVoices
  • Zingen voor een Goed Doel

Meer...

 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...
 

 
 
 

Summer Vocals V

 
   
 
   
De inschrijving is geopend voor de vijfde editie van Summer Vocals: een zangproject in de zomervakantie voor gevorderde én beginnende zangers uit heel Nederland! Bijzonder aan deze editie: vanwege de grote belangstelling zullen er niet één, maar twéé groepen worden gevormd, op twee niveaus en met twee aparte dirigenten. Zo kan echt iedereen meedoen met dit ambitieuze zangproject! Het thema van Summer Vocals 5 is 'Evolution of Music'. Geïnspireerd door 'Evolution of Music' van de ongeëvenaarde a-cappellagroep Pentatonix wordt er gewerkt aan muziek uit vele tijden en genres, en worden er diverse stijlen tegenover elkaar gezet. Het wordt een spannende mix van een pop uit de jaren 1950 tot 2010 en een beetje klassiek. Uitdagende arrangementen, close harmony en verrassende stijlbreuken, het komt allemaal voorbij! En uiteraard sluiten we af met 'Evolution of Music' van Pentatonix zelf! Na vijf repetitiedagen geef je twee slotconcerten in een als altijd uitverkocht theater De Groene Engel in Oss.
Meer...  
 
   

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuws-brief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2018

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl