kunt u deze nieuwsbrief niet (goed) lezen?  klik hier voor de internet-versie!

  

ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 18 - NUMMER 146

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan: het Leestafelartikel Zingen voor je Leven, Trio Da Kali in De Doelen en ADEMNOOT: met Trijntje en Edsilia in één Megakoor.
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over uw koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond uw woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe!


Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
     
   
 
 
      

Paradiso Korendagen 2018

 
    Op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018 is het weer tijd voor de jaarlijkse Paradiso Korendagen. Op deze 32e editie treden circa 140 koren op, die uit het hele land komen. Amateurzangers van alle leeftijden komen naar Paradiso om te laten horen dat zingen hun passie is. Zij brengen een divers repertoire ten gehore: van swingende popnummers tot renaissance muziek en van wereld-muziek tot jazz. Alle koren krijgen 15 minuten om te zorgen voor kippenvel of een brok in de keel bij het publiek. Programma en deelnemende koren worden later bekend gemaakt. Kaartverkoop alleen aan de zaal; t/m 12 jaar gratis.
Meer ...
 
       
     
   
 
 
   

Leestafel: Zingen voor je Leven; even niet denken aan ziek zijn

 
       
    Bij een koor van Zingen voor je Le-ven staat het plezier centraal. De deelnemers komen met veel plezier naar hun tweewekelijkse repetities. ‘Zingen geeft me een stem’, zeggen ze. En: ‘Als ik zing, voel ik dat ik leef.’ Bij Zingen voor je Leven maakt het niet uit of je goed bent of niet. In    
    alle vrijheid ontdek je je eigen stem. Iedereen is welkom. Even niet denken aan ziek zijn. De koorleden hebben allemaal, direct of indirect, met kanker te maken. Door samen te zingen denken ze even niet aan de gevoelens van paniek, angst, boosheid of rouw. De aandacht gaat twee uur lang uit naar het zingen. Het plezier en de saamhorigheid versterken elkaar.
Meer ... 
 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook uw koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
   
 • Popkoor Popwave  . . . .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  Noordgouwe

 • Het Utrechts Kamerkoor . . . .  .  .  .  .  .  .  .  .  . . . . . . . . . . .  Utrecht

 • Close Focus . . . . . . .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  . . . . .   Utrecht

 
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

ZANGZONDAGEN IN UTRECHT


Met Iedere tweede zondag van de maand vindt bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) een zang-workshop plaats. Elke ZangZondag staat een ander soort koormuziek centraal die onder leiding van een Utrechtse specialist op dat gebied wordt uitgediept (bijv. Engelse Christmas Carols in december en volgend jaar o.a. Messe Brève van Gounod en De Klank van Vergeten Volkeren; samen zingen vanuit een natuurlijk gebruik van de stem). Een middag vol zang, voor zowel ervaren als minder ervaren koorzangers. Bij enkele workshops krijg je na aan-melding/reservering van tevoren bladmuziek gemaild. Je kunt je voor elke zondag apart inschrijven.
Meer ...


de nationale opera: tris-tan und isolde
 

De nieuwe productie van Wagners Tristan und Isolde, in regie van Pierre Audi, oogstte in Parijs en Rome al veel lof. Pierre Audi concentreert zich bij Wagners Tristan und Isolde op de mythe van de liefde zelf die door de titelfiguren wordt vertegenwoordigd en die in dit geval tot de dood leidt. In Audi’s visie wordt de val van de mens afgeweerd door een vergeestelijking van de zintuigen. Tijdens het werken aan de Ring raakte Wagner in een crisis. Hij legde Siegfried even terzijde en schreef een baanbrekende opera, gebaseerd op het middeleeuwse liefdesverhaal van Tristan en Isolde.
Meer ...


Barokopera Siroe, koning van Perzië
 

Een barokopera als een verhaal uit 1001 nacht! Siroe, re di Persia (Siroe, koning van Perzië) is zowel een sprookje over goed en kwaad als een ontroerend verhaal over échte men-sen. In deze opera wordt Siroe, de oudste zoon van koning Cosroe, geconfronteerd met een achterbakse broer die uit is op de troon, een over-ijverige geliefde zint op wraak, een prinses die haar liefde niet beant-woord ziet en een vader die iedereen gelooft, behalve zijn eigen zoon. Tra-ditioneel gaat het in de opera seria over de triomf van het goede over het kwade en aan het einde van deze opera zal Siroe uiteindelijk de troon van Perzië bestijgen. Deze productie combineert prachtige muziek met vir-tuoze bravoure-aria’s en lang uitgesponnen zanglijnen met een kleurrijke enscenering en is een lust voor oor én oog!
Meer ...


geef je op voor talenten-jacht topper gezocht!
 

De Toppers blazen elk jaar een paar keer het dak van de Amsterdam ArenA met het grootste en gezel-ligste meezingfeest van Nederland. Dit jaar willen ze hun gelederen versterken met een nieuwe Topper. René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit gaan in de spraakmakende talentenjacht Topper Gezocht! samen op zoek naar een echte Topper die live zal optreden voor 65.000 mensen. Tijdens de audities beslissen de Toppers wie er doorgaan. Worden ze het niet eens, dan beslist het publiek. De nieuwe ‘Topper voor één keer’ moet niet alleen kunnen zingen en performen, hij of zij moet ook perfect bij de andere Toppers passen. Wie staat er straks tussen de Toppers in de ArenA?! Wil je meedoen aan Topper Gezocht!: geef je dan op!
Meer ...

 

Trio Da Kali in De Doelen

Wat krijg je als je de kinderen van Kasse Mady Diabaté en Bassekou Kouyaté en een belangrijk bandlid van Toumani Diabaté bij elkaar zet? Muzikaal vuurwerk. Dochter Hawa Kasse Mady Diabaté, ervaren voca-liste uit de griot-traditie die vaak met Mahalia Jackson wordt vergeleken, heeft een van de mooiste Malinese stemmen. De jonge bas-ngoni-speler Mamadou Kouyaté is een van Mali’s meest creatieve musici van zijn ge-neratie. En de meest opvallende feature van dit trio is het verbluffende en vernieuwende balafon-spel van Lassana Diabaté, die diep geworteld is in de traditie maar buitengewoon jazzy improviseert op zijn instrument. Deze jongste generatie Zuid-Malinese musici is zonder enige twijfel klaar voor de eenentwintigste eeuw.
Meer ...
 

Stabat Mater Pergolesi voor MOEDERS (&) DOCHTERS


Stabat Mater van Pergolesi als mee-zingconcert voor vrouwenstemmen (sopraan en alt). De uitvoering vindt plaats op zaterdag 17 februari 2018 in de Dominicuskerk  in Amsterdam. De leiding ligt in handen van Made-
leine Ingen Housz. Pergolesi compo-neerde dit stuk aan het eind van zijn leven. Het is zijn laatste werk, een paar dagen voor zijn dood voltooid. Het gaat over de smart van de be-droefde moeder van Jezus die haar zoon ziet sterven aan het kruis. Stabat Mater is geschreven voor twee hoge stemmen, in die tijd gezongen door mannen. In de 18e eeuw werd dit werk erg populair en vaak gezongen door vrouwen-stemmen.
Meer ...
 

Golden Earring naar openluchttheater Hertme 


Wie kent The Earring nou niet? Voor de mensen die deze vraag met "ik niet" beantwoorden, hieronder een korte introductie. Voor al die anderen gelijk maar het goede nieuws: Gol-den Earring komt op 29 juni 2018 terug naar Het Openluchttheater Hertme! De meest succesvolle Nederlandse rockband aller tijden kom uit Den Haag. En over de term 'meest succesvolle' valt niet te twisten wat ons betreft. We hebben lang nagedacht of we een Nederlandse band konden vinden die evenveel succes in binnen- en buitenland heeft gehad over zo’n lange periode en kwamen tot de conclusie dat in dat opzicht de Golden Earring eenzaam aan de top staat. 
Meer ...
 

ADEMNOOT: met Trijntje en Edsilia in één megakoor
 

Kom je ook op 17 februari van 13.00 tot 18.00 uur samen in één mega-koor zingen met Trijntje en Edsilia! Heb jij een passie voor zingen? En wil jij longziekten de wereld uit helpen? Kom dan naar ADEMNOOT: hét ex-clusieve zangevent van het Long-fonds in samenwerking met Philips. Vorm samen met Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley en duizenden andere zangliefhebbers één mega-koor en beleef een onvergetelijke middag met gegarandeerd kippenvel.
Meer ...

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook uw koor of zanggroep (met foto)!

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Zing.nl-PlusService
Bond voor Koren en Zanggroepen, Individuele Zangliefhebbers en Koor-Professionals die geen lid willen zijn van een bond!

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet uw koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

Leestafel
Op de leestafel kunt u allerlei in-
teressante vocale (achter-grond)artikelen vinden. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan allemaal over zingen.

 
   
 
 
   
 
   
     

Inschrijving Super-
Voices 2018 gestart!

 
   
 
   
 

Je bent van harte welkom op zater-dag 3 november 2018 in De KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland!!
Zing je ook (weer) mee?

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
     
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnenkort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.
 
 
 
 
 

Wie zingt het Mooist?

 
     
   
     
  De merel zingt het mooist van alle vogels in Nederland. Eigenlijk mag vogelzang geen zang worden ge-noemd. Vogels hebben geen strot-tenhoofd. Ze laten de lucht trillen met behulp van membranen. Het is dus beter om te spreken van fluiten.
Meer...
 
 
 
 
 

Zing.nl PlusService

 
     
  PlusService: het complete dienstenpakket van Zing.nl voor elke zanger, koor of zanggroep.  
     
  Zing.nl, 'Zangbond' voor iedereen die geen lid van een bond wil zijn, biedt:
 • Gratis promotiefaciliteiten
 • Voordelig Vocaal Shoppen
 • Voordelig Vocaal Verzekerd
 • Geen vast contract
 • Vrije keuze uit diverse modules
 • Gemak: alles in één keer geregeld
 • Korting op afdracht BUMA
 • Korting op SuperVoices
 • Zingen voor een Goed Doel

Meer...

 
 
 
 
 

Bijzondere meezing-versie Matthäus Passion

 
     
   
     
  Op zaterdag 10 maart 2018 zal een bijzondere uitvoering plaatsvinden van Bachs Matthäus Passion. De Dominicuskerk zal die dag het decor zijn van een meezingversie van Bachs meesterwerk, in een unieke bewerking met een Nederlandse Verteller. Overdag repeteren we samen met een begeleidings-ensemble delen uit de Matthäus, om deze aan het einde van de dag uit te voeren. Veel mensen kennen en houden van de Matthäus, die elk jaar op veel plekken te beluisteren en soms ook mee te zingen is.

In onze uitvoering neemt David Schiethart de traditionele rol van de Evangelist op zich, maar dan als Verteller in plaats van solist. David Schiethart heeft deze rol in de Matthäus al eerder vertolkt tijdens concerten met het Residentiekoor, en dat was van zo'n zeldzame intensiteit dat we nu met veel genoegen een meezingversie organiseren. Omdat we alleen de meest toegankelijke delen zullen instuderen en uitvoeren, èn omdat we deze zullen uitvoeren met hulp van een Verteller in de onvergelijkelijke Dominicuskerk, zal het concert ook bijzonder geschikt zijn voor een publiek dat nog niet zo bekend is met de Matthäus Passion.
Meer...  

 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...
 

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuws-brief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2017

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl