ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 18 - NUMMER 151

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan het Leestafelartikel: Muziek-app voor Autistische Kinderen, Opera in het Park en Afrojack zoekt Jonge zangers en Rappers.
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over uw koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond uw woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe!


Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
      

Zing mee met 'the QUEEN Symphony'!

 
    In het najaar van 2018 wil Muziekvereniging Eendracht Winterswijk weer een groots stuk voor fanfare met koor uitvoeren: the QUEEN Symphony. The QUEEN Symphony is een symfonie gebaseerd op de bekendste hits van de Engelse band Queen. Het fanfareorkest van Eendracht zal, aangevuld met piano, cello en viool, het instrumentale gedeelte verzorgen. En voor het koor worden koorleden gezocht! Dus geef je op!
Meer ...    
 
   
 
 
   

Leestafel: muziek-app voor Autistische Kinderen

 
       
    Op 15 april 2018 lanceerden Jaap en Aaltje van Zweden van Stichting Pa-pageno en het KPN Mooiste Contact Fonds een speciale muziek-app voor autistische kinderen: TEAM Papa-geno. De lancering vond plaats in aanwezigheid van ruim 40 autisti-sche kinderen en hun ouders. Daar-  
©Jelle Draper
 
    naast waren er 40 vrijwilligers van KPN Mooiste Contact Fonds, dat dit jaar het10-jarig jubileum viert, aanwezig om de gezinnen te helpen met de app en zo een interactief app-concert ten gehore te brengen. De twee goede doelen willen met deze digitale toevoeging aan de bestaande muziektherapie van Stichting Papageno kinderen met autisme met elkaar in contact brengen en zo uit hun isolement halen. Voordat de kinderen de app in gebruik namen was het eerst de eer aan Jaap en Aaltje van Zweden, oprichters van Stichting Papageno.
Meer ...  
 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook uw koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
   
 • Zanggroep Vocalis  . . . .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  Haaren

 • Kamerkoor Tourdion  . . . .  .  .  . .   .  .  .  .  . . . . . . . . . . .   Waalwijk

 • Zangvereniging Arabesk  . . . . . . . . . .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  . Waspik

 
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

SoundLAB voor kinderen (7+) met volwassenen
 

Al jong plezier aan muziek kunnen beleven vindt het Muziekgebouw belangrijk. Daarom organiseert het Muziekgebouw - samen met het Bimhuis - ook voor kinderen en jongeren concerten, workshops en educatieve projecten. Van klassiek, jazz en pop tot wereldmuziek en nieuwe muziek. Voor een unieke ervaring in een van de mooiste concertzalen van Nederland. Sound-LAB is een workshop met een spik-splinternieuwe collectie onverwach-te, experimentele instrumenten waar het plezier vanaf spat. Ooit van een MODi, Dato, rolltone of hothand ge-hoord? In SoundLAB maak je kennis met deze splinternieuwe en won-derlijke instrumenten. Het zijn zo’n honderd heel verschillende in-strumenten van nu. En de grap is: iedereen kan er muziek mee maken.
In een gevarieerd samengestelde groep van kinderen vanaf 7 jaar met (groot)ouder(s) / verzorger(s) bedenk je samen een nieuw muziekstuk dat je aan het einde presenteert. Een superleuke en unieke ervaring, waarvoor noten lezen of een in-strument kunnen spelen compleet onbelangrijk is.
Meer ...  

 

Afrojack zoekt jonge zan-gers en rappers

Nick van de Wall, beter bekend als dj Afrojack, start LDH Europe, een wereldwijd artiestenmanagement-kantoor gevestigd in Rotterdam. Het bedrijf is een joint venture met LDH Japan Inc., één van de grootste artiestenmanagementbedrijven in Japan. Het idee ontstond een aantal jaren geleden toen Nick de oprichter van LDH in Japan, de 48-jarige Hiro (Hiroyuki Igarashi) ontmoette. Geïn-spireerd door dit bedrijf met talent  besloot Van de Wall dit concept naar het westen te brengen. Als CEO van het kantoor lanceert Afrojack de Global Vocal Battle Auditions (GLOBALVBA) in juni, waaronder Amsterdam op 9 juni en Rotterdam op 16 juni. De serie audities in acht steden over de hele wereld is een zoektocht naar jonge zangers en rappers om deel uit te maken van deze nieuwe wereldwijde popgroep. De aftrap van de wereldwijde audities vindt plaats in Amsterdam op 9 juni, gevolgd door Rotterdam op 16 juni, Londen, New York, Los Angeles, Tokyo, Osaka en Taipei, met uiteindelijk de finale in Tokyo, Japan, van 24 tot 31 augustus.
Meer ...
 

Nationaal Gemengd Jeugd-koor op Orgelfestival 

Na een dag vol kinderactiviteiten staat ook het Openingsconcert van het festival in het teken van de jeugd. Het inmiddels vermaarde Nationaal Ge-mengd Jeugdkoor, een van de koren onder leiding van Wilma ten Wolde, voert onder leiding van de Letse meesterdirigent Sigvards Kļava en met begeleiding van Ben van Oosten aan het monumentale Müller-orgel het befaamde Requiem van Maurice Duruflé uit, aangevuld met kortere koor- en orgelwerken. Vorig jaar, in het voorprogramma van de Haarlemse Koorbiënnale, ver-baasden de zangers van het Na-tionaal Gemengd Jeugdkoor het publiek met hun vocale kwaliteit, en het is niet meer dan vanzelfspre-
kend dat ze nu een volwaardig avondprogramma mogen invullen.
Meer ...

 

Incognito Live in Zoeter-meer

Incognito staat vrijdag 31 augustus 2018 op Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Incognito is al bijna veertig jaar een vaste waarde in de internationale jazzwereld. Hun debuutalbum 'Jazz Funk' verscheen begin jaren '80 en sindsdien is de Britse band niet meer weg te denken uit disco, jazz en funk scene. Front-man Jean-Paul 'Bluey' Maunick is de motor achter deze succesvolle formatie. Hij is naast zanger ook gitarist, producer en componist. In de beginjaren was Incognito vooral bekend in de Britse acid-jazz-scène, maar de hit ‘Always There'(1991) verwierf de band wereldwijde be-kendheid. In 1992 scoorde In-cognito een top 10-hit met de Stevie Wonder-cover ‘Don’t you worry ‘bout a thing’. Inmiddels heeft Incognito maar liefst 18 albums  uitgebracht. Het nieuwste exemplaar ‘Amplified Soul’ (2014) bewijst dat de stem van Bluey na al die jaren nog niets van zijn glans verloren is.
Meer ...
 

Männer muss man loben
 

De zingende obers van homoman-nenkoor Cantatori del Duomo gaan naar het LHTB-korenfestival Various Voices in München. Maar op zater-dag 23 juni zijn ze weer terug van hun gelauwerde tournee bij onze oos-terburen. Tijdens Midzomer-gracht zingen ze dan voor jou aan een rijk gedekte tafel bij The Colour Kitchen in Zuilen. Deze mannen moet je bewonderen! De mannen van Cantatori hebben tijdens LGBT-korenfestival Various Voices in München het publiek vervoerd met hun prettige zang en fraaie postuur. De kritieken waren lovend! Nu ser-veren ze jou een 3-gangendiner dat wordt bereid door The Colour Kitchen, een unieke organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans biedt. Zij brengen daarbij een lofzang op de man, in al zijn schoonheid en zwakheden. Geniet van een wereldreis aan klanken en smaken. De zangers zorgen voor ‘einen himmlischen Abend’. De zangers van Cantatori del Duomo zijn ondergebracht in vier stemgroepen: de hoge en lage tenoren, de baritons en de bassen.
Meer ... 
 

Eefje de Visser op Low-lands 2018
 

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zon-dag 19 augustus vindt de 26e editie plaats van het 'A Campingflight to Lowlands Paradise' festival
in Biddinghuizen, waar Eefje de Visser zal optreden. Lowlands is
een van Nederlands grootste en bekendste popfestivals georga-niseerd door Mojo Concerts. Op Lowlands kun je qua muziek heel breed terecht: van rock tot pop tot dance. Eefje de Visser sloeg met haar album Nachtlicht (2016) een nieuwe richting in: melancholische indiepop met een stevige elektro-nische groove, waarbij de Neder-landstalige singer/songwriter uitgebreid met een full-size band tourde. Met een nieuw album in de coulissen doet De Visser het dit jaar helemaal solo, als een virtuoos eenvrouwsorkest met gitaar, synth, drumdoos en loopstation – en tilt daarmee haar toch al wonder-schone liedjes naar een nog hoger level.
Meer ... 

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook uw koor of zanggroep (met foto)!

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Zing.nl-PlusService
Bond voor Koren en Zanggroepen, Individuele Zangliefhebbers en Koor-Professionals die geen lid willen zijn van een bond!

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet uw koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

Leestafel
Op de leestafel kunt u allerlei in-
teressante vocale (achtergrond)artikelen vinden. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan allemaal over zingen.

 
   
 
 
   
 
   
     

Zing je ook (weer) mee met SuperVoices?

 
   
 
   
 

Je bent van harte welkom op zater-dag 3 november 2018 in De KOM, stadstheater en kunstencentrum in Nieuwegein voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland!!
Zing je ook (weer) mee?

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
     
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnenkort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.
 
 
 
 
 

Opera in het Park: Les Contes d'Hoffmann

 
     
   
     
 

Holland Festival presenteert in samenwerking met De Nationale Opera: Les contes d'Hoffmann. Ook dit jaar kan je op de eerste zwoele zomeravond op donderdag 21 juni van 19.00 tot 23.00 uur in park Frankendael genieten van een gratis opera. Wij luiden dit keer de zomer in met Les contes d'Hoffmann. Gelijk-tijdig met de opvoering van de opera van Jacques Offenbach in Nationale Opera & Ballet, kijk je mee tijdens Opera in het Park. Les contes d’Hoffmann is een ‘opéra fantastique’ waarin de romantische dichter Hoffmann in een dronkemansroes de belangrijke vrouwen uit zijn leven bovenhaalt. Werkelijkheid en fantasie lopen in dit meesterwerk in elkaar over. Deze opera biedt de zeldzame kans om meerdere ‘leading ladies’ in één productie te presenteren. Een zeer populair gedeelte in Les contes d’Hoffmann is ‘Belle nuit, ô nuit d’amour’, het sensuele duet dat de dames Nicklausse en Giulietta in een Venetiaanse gondel zingen. Vele jaren na Offenbachs dood zijn er nieuwe delen van de partituur ont-dekt, die de mogelijkheid bieden keuzes te maken. Neem een kleed, een goedgevulde picknickmand en vrienden, familie of date mee en laat je meevoeren in deze dronkenmans-roes van een dichter.
Meer...

 
 
 
 
 

Zing.nl PlusService

 
     
  PlusService: het complete dienstenpakket van Zing.nl voor elke zanger, koor of zanggroep.  
     
  Zing.nl, 'Zangbond' voor iedereen die geen lid van een bond wil zijn, biedt:
 • Gratis promotiefaciliteiten
 • Voordelig Vocaal Shoppen
 • Voordelig Vocaal Verzekerd
 • Geen vast contract
 • Vrije keuze uit diverse modules
 • Gemak: alles in één keer geregeld
 • Korting op afdracht BUMA
 • Korting op SuperVoices
 • Zingen voor een Goed Doel

Meer...

 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...
 

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuws-brief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2018

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl