ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 17 - NUMMER 138

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan het Leestafelartikel: Zangver-enigingen en Popmuziek, Kwartet-tendag; zangschool voor één dag en De verborgen Geschiedenis van vrouwelijke Drummers.
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over uw koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond uw woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe.


Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
      

Paradiso Labs: 50 jaar 'Paradiso Augmented Reality' content jam Amsterdam

 
       
     
    Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van Paradiso slaan het Am-sterdamse poppodium en VRBASE, een broedplaats voor virtual- en augmented reality in Amsterdam, de handen ineen voor een content jam.
In twee dagen gaan meerdere teams met elkaar de uitdaging aan om nieuwe content te bedenken en te prototypen. De beste inzendingen van augmented reality bedrijven, startups en freelancers worden geselecteerd voor deelname en maken kans om deel uit te maken van de uiteindelijke augmented reality experience die gerealiseerd wordt in 2018.
Meer ...   
 
   
 
 
   

Leestafel: Zangverenigingen en Popmuziek

 
       
    Er wordt wat afgezongen in Neder-land... en zingen is goed voor een-ieder! Dat is inmiddels wel dik aan-getoond. Om alle vocale aspiraties uit te dragen zou een karaoke-bar natuurlijk de gelegenheid bij uitstek zijn, maar in Nederland doen we dat niet zo snel. Dat vinden we een toch    
    beetje raar. In het buitenland, dan wagen we ons wel eens aan een liedje... Maar in ons plezierige landje sluiten we ons bij voorkeur aan bij een koor. En da's natuurlijk een heel goed alternatief. Er zijn naast de 'klassieke' koren, die trouwens ooit 'zangverenigingen' heetten, heel veel koren die zich bezighouden met de zogenaamde 'Lichte Muziek'.
Meer ...  
 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook uw koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
     
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

Doe mee aan de populaire hofjesconcerten

Diverse koren en vocale ensembles in uiteenlopende genres zijn weer welkom bij de befaamde Hofjes-concerten tijdens de Koorbiënnale in Haarlem op zaterdag 1 juli 2017. In een groot aantal hofjes vinden con-certen plaats door amateurensem-bles waarbij diverse muziekgenres aan bod komen. Van werken van buiten de grenzen van Europa tot en met romantische liederen, van eigen-tijdse popsongs tot en met middel-eeuwse gezangen. Deelname en toegang tot de concerten zijn gratis.
Meer ...

 

naked song festival 2017

Naked Song vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 april en is al vele jaren hèt indie singer-songwriter festival van Nederland. Op vijf podia met in totaal ruim twintig artiesten ontdek je de mooiste namen. Denk aan groot-heden als James Vincent McMorrow, Eels en Agnes Obel. Maar niet alleen grote namen worden naar het festival gehaald, ook jong en opkomend ta-lent krijgt de kans. Fink en Gavin James stonden al op de Eindhovense planken vóór hun doorbraak naar het grote publiek. Naast de beste natio-nale en internationale singersong-writers omvat het programma ook Q&A's en exclusieve signeersessies met verschillende artiesten.
Meer ...

 

Kwartettendag; zang-school voor één dag

Als onderdeel van de 9e editie van de Koorbiënnale kunnen geoefende, vocale amateurensembles deelne-men aan de Kwartettendag. Welkom zijn alle kleine vocale trio’s, kwar-tetten, kwintetten etc. tot maximaal 12 personen. Deze zangschool voor één dag vindt plaats in de Philharmonie Haarlem, eveneens op zaterdag 1 juli 2017. Inschrijven kan tot 1 mei a.s.
Meer ...

 

Zing Nederlands Bij Ka-trien in 's-Hertogenbosch

Op zondag 2 april 2017 van 15.00
tot 16.00 uur vindt de tweede editie plaats van Zing Nederlands bij Katrien. Zing Nederlands Bij Katrien
is voor iedereen die beter Neder-lands wil leren. Zowel mensen met Nederlands als moedertaal als men-sen met Nederlands als tweede taal zijn welkom op elke eerste zondag van de maand. Toegang is gratis maar het is wel noodzakelijk om je aan te melden.
Meer ...

 

theatershow Foondelpark

In april is de première van de nieuwe middag/avondvullende theatershow 'Foondelpark'. De show is Neder- landstalig en te boeken tot en met het seizoen 2017/2018. 'Foondelpark' speelt zich af op een mooie zondag in april. Zo’n lentedag waarop niets is wat het lijkt. Een dag waarop toevallige ontmoetingen misschien niet zo toevallig zijn als ze lijken.
Meer ...

 

festival tuckerville 2017

Tuckerville is terug! Op zaterdag
2 september 2017 vindt de tweede editie van het festival plaats. We verhuizen van de Grolsch Veste naar Het Rutbeek: een prachtig buiten-terrein op nog geen kwartier fietsen van Enschede. Triggerfinger, Ra-coon, Douwe Bob en The Common Linnets zijn de eerste namen. Ook de komst van Holly Macve, Midas, Daniel Romano, Karl Blau en Michelle David & The Gospel Sessions is bevestigd.
Meer ...

 

jeugdopera hondenhartje vanaf 8 jaar

 

Na het succes van Reimsreisje brengt De Nationale Opera een nieuw gecomponeerde jeugdopera op het toneel: Hondenhartje. Voor en door zeebonken en eenieder die ze een warm hart toedraagt. Op een vrachtschip vol diepvriesproducten bevaren de Captain en zijn be-manning de wereldzeeën. De sfeer zit er goed in en iedereen haakt in met de scheepsliederen. Maar de Captain heeft geen oog voor de natuur: hij gooit plastic overboord en schiet op vogels, totdat het misgaat.
Meer ...


DE VERBORGEN GESCHIEDENIS VAN VROUWELIJKE DRUMMERS

 

Tom Tom is een tijdschrift dat vrou-welijke drummers een stem geeft. Ze hopen meer vrouwen achter het drumstel te krijgen. Mindy Abovitz begon Tom Tom in 2009 om vrouwe-lijke drummers de erkenning te geven die ze verdienen.
Meer ...

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook uw koor of zanggroep (met foto)!

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Zing.nl-PlusService
Bond voor Koren en Zanggroepen, Individuele Zangliefhebbers en Koor-Professionals die geen lid willen zijn van een bond!

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet uw koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

Leestafel
Op de leestafel kunt u allerlei interes-sante vocale (achtergrond)artikelen vinden. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan allemaal over zingen.

 
   
 
 
   
 
   
     

Zing je ook (weer) mee met SuperVoices?

 
   
 
   
 

SuperVoices 2017 vindt plaats in de De Goudse Schouwburg op 14 ok-tober. De inschrijving voor de 24e editie van het leukste zangfeest van Nederland is al begonnen!  Zing je ook (weer) mee?

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
     
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnen-kort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.
 
 
 
 
 

'Laat me met Rust!' Theatraal Concert (5+)

 
     
   
     
 

Laat me met rust! is een theatraal concert van Oorkaan en Het Neder-lands Kamerorkest voor iedereen vanaf 5 jaar. In deze voorstelling voor de grote zaal volgen we vijf musici en hun verschillende emoties rondom ‘de verjaardag’. Deze hoor je terug in de muziek: de beroemde Serenade voor Strijkers van Dvořák, gespeeld door de 24 strijkers van het Nederlands Kamerorkest. Laat me met rust! is op zondag 19 maart te zien in Tivoli-Vredenburg in Utrecht en op zondag 26 maart in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Inhoud van Laat me met rust! (5+): Vind jij het ook spannend om jarig te zijn? Vandaag is het feest! Of toch niet? Zijn ze nou de verjaardag van altviolist Richard vergeten? Krijgt Melissa als ‘Prinses van de Fiddle’ weer de meeste cadeautjes? Wat sluipt Sietse-Jan daar stiekem door de tuin met al die slingers en zijn cello? Vindt violist Maaike haar vriendjes en vriendinnetjes nog terug? En danst Annette de verjaardagswals mee? Of wil zij echt met rust gelaten worden in haar eentje met haar contrabas?
Meer...

 
 
 
 
 

Zing.nl PlusService

 
     
   PlusService: het complete dienstenpakket van Zing.nl voor elke zanger, koor of zanggroep.  
     
  Zing.nl, 'Zangbond' voor iedereen die geen lid van een bond wil zijn, biedt:
  • Gratis promotiefaciliteiten
  • Voordelig Vocaal Shoppen
  • Voordelig Vocaal Verzekerd
  • Geen vast contract
  • Vrije keuze uit diverse modules
  • Gemak: alles in één keer geregeld
  • Korting op afdracht BUMA
  • Korting op SuperVoices
  • Zingen voor een Goed Doel

Meer...

 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...
 

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuwsbrief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2017

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl