ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 17 - NUMMER 142

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan het Leestafelartikel: ‘Geef vrouwelijke DJ’s meer Kans op de Radio', Kan Muziek je mentaal Ziek maken? en Indiestad 2017
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over uw koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond uw woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe!


Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
      

De Wereld van Mysteryland

 
       
     
    Fans van Mysteryland kunnen dit jaar een weekend lang feesten in Haar-lemmermeer. Bezoekers kunnen ook blijven slapen op een camping naast het festivalterrein. Het festival vindt dit jaar plaats op 26 en 27 augustus. De bezoeker van het festival beleeft als het ware twintig feestjes op één dag. Mysteryland is een mystieke reis over het bosrijke terrein: in elk hoekje, achter elke struik, boom, bloementuin of vijver is er een onverwachte verrassing te vinden. Mysteryland is het grootste elektronische muziekfestival van Nederland en viert dit jaar haar 24e verjaardag.
Meer ...
 
   
 
 
   

Leestafel - ‘Geef vrouwelijke DJ’s meer Kans op de Radio'

 
       
    ‘Geef vrouwelijke DJ’s meer kans op radio. Veel zenders hebben nauwe-lijks vrouwelijke DJ’s. Dat moet an-ders', vindt Roosmarijn Reijmer, DJ van 3FM. Vrouwelijke DJ’s moeten meer kansen krijgen op de Neder-landse muziekzenders. Op de twee best beluisterde zenders in het land, Radio 2 en 538, zijn geen vrouwe-lijke DJ’s doordeweeks overdag te horen. Ook 3FM moet meer vrouwen op belangrijke uren inzetten.' Dat zegt radio-DJ Roosmarijn Reijmer in een interview met NRC. Ze vindt ook dat er dit jaar een vrouw in het Glazen Huis moet, de jaarlijkse inzamelactie    
    van 3FM, meest gezichtsbepalende radiomoment van het jaar voor de zender. 'De laatste keer dat er een vrouw in het Glazen Huis zat was in 2009, toen DJ Annemieke Schollaardt er plaatsnam met Gerard Ekdom en Giel Beelen. De enige andere vrouw die ooit werd geselecteerd was Claudia de Breij, die in het allereerste Glazen Huis in 2004 zat. 'Ik hoef het niet zelf te zijn, maar moet je eens kijken hoeveel goeie vrouwen we bij 3FM hebben lopen.'
Meer ...
 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook uw koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
     
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

'Genie' Beyoncé had grote invloed op album Jay-Z'
 

Beyoncé heeft een grote invloed gehad op het nieuwe album 4:44 van haar echtgenoot, rapper Jay-Z. Dat vertelt de producer van het album, No I.D. in een interview met The New York Times. "Yonce was erg be-trokken bij het album", aldus de 46-jarige producent, die in het echt Dion Wilson heet. Wilson werkte eerder met Kanye West, die de producent de 'geestesvader van de hiphop uit Chicago' noemde. "Bey was belang-rijk. Elk nummer moest van mij eerst langs haar oren", vertelt Wilson. "Ze kwam vaak langs en ze hielp mij en Jay-Z sommige horden te nemen. Ze is een genie wat dat betreft", vervolgt hij over de hulp en rol van de zange-res bij het produceren van het nieuwe album van haar echtgenoot.
Meer ...

 

Zweden maakt zich op voor 'manvrij' festival
 

In Zweden gaat men beginnen met de organisatie van het eerste volledig mannenvrije festival. Aanleiding hiervoor is de vele berichten over aanrandingen op de Zweedse pop- en rockfestivals. Het idee is ontstaan bij komediant Emma Knyckare. Na alweer berichten over onpasselijk gedrag van een grote groep mannen op het festival Bravalla, begon het met een tweet: 'Wat als we een heel cool festival gaan organiseren waar de mannen niet welkom zijn?' Het bleek geen loze opmerking, want een paar dagen later bevestigt ze dat de plannen er liggen voor een mannen-vrij festival. 'In de komende dagen gaan we een groep samenstellen van getalenteerde organisatoren en projectleiders om de festival-organisatie vorm te geven. Op het festival zal dan echt een honderd procent anti-mannen policy regeren.
Meer ....  
 

Ilse DeLange krijgt muziek-programma op NPO 1
 

Ilse DeLange krijgt een eigen muziek-show op NPO1. Op haar veranda in het Amerikaanse Nashville, de geboortestad van de countrymuziek, ontvangt Ilse DeLange wekelijks een bekende Nederlandse artiest. Aan de hand van een countrynummer, dat diepe indruk heeft gemaakt op de artiest, gaan Ilse en haar gast op ontdekkingsreis door Nashville. Ze ontmoeten de plaatselijke bevolking en maken kennis met de geschiedenis van misschien wel Amerika's popu-lairste muziekgenre. 'Zoooo trots, blij en vereerd dat ik van AVROTROS de kans heb gekregen om mijn eigen tv-programma in Nashville te maken', reageert Ilse enthousiast op Facebook.
Meer ...

 

GO! Opera brengt  volks-opera Queen Arthur
 

Queen Arthur, de tweede productie van GO! Opera, wordt in september driemaal in de openlucht uitgevoerd in bijzondere parken in Naarden-Vesting, Arnhem en Alkmaar. De grootschalige productie met ruim
120 zangers en instrumentalisten is een unieke samenwerking van regio-nale projectkoren onder intensieve coaching van operaprofessionals. In 2018 volgen nog vier uitvoeringen in vier nieuwe regio’s. GO! Opera is een initiatief van dirigent Roy Voogd en operazangeres Ingrid Stijsiger. De projecten vormen een antwoord op de maatschappelijke veranderingen waarbinnen de Nederlandse koor-wereld nieuwe vormen zoekt. Re-gionale repetities, gevolgd door  landelijke tutti-repetities, waarna alle projectkoorzangers bij elkaar mee-zingen. Het maakt de productie per regio financieel behapbaar en maakt overal toch grote bezettingen moge-lijk.
Meer ...   


De leukste festivals in de Achterhoek
 

Wie denkt dat je niet in de Achter-
hoek moet zijn voor leuke festivals heeft het mis! Onderhand is de Zwarte Cross al wel bekend bij een heel groot publiek door heel Neder-land, maar de Achterhoek heeft zoveel meer leuke festivals te bieden. Ik (Jantien) zet er een aantal voor je op een rijtje. Als echte festivalganger ben ik altijd helemaal happy wanneer de aftrap weer is gedaan voor het festivalseizoen. Lekkere muziek, mooi weer, goed eten en vooral heel erg genieten. Ik ben altijd wel voor een festival te porren. Deze festivals zijn absoluut een bezoekje waard wanneer je van plan bent naar de Achterhoek te komen, of wanneer je er net als ik woont natuurlijk.
Meer ...
 

indiestad 2017
 

Ben je een fan van indiemuziek, maar mis je soms nèt die nieuwe bandjes die in Paradiso staan, omdat je ze niet kent of ze zijn je nog niet getipt, en wil daar graag iets aan doen? En je houdt natuurlijk van een vette grote zaal show zo nu en dan? Geen nood: Paradiso heeft de Indiestad in het leven geroepen met een missie! Nieuwsgierige muziek-liefhebbers kunnen op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 sep-tember terecht in Paradiso om de mooiste indiebands te (her)ontdekken tijdens minifestival Indie-stadt. Op zaterdag 23 september is er een vierde dag in de tuin van Paradiso Noord. Als doorvoerhaven naar het Hamburgse Reeperbahn Festival in diezelfde week, pikt Paradiso de krenten uit de pap en vult het programma aan met andere smaakmakers.
Meer ...

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook uw koor of zanggroep (met foto)!

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Zing.nl-PlusService
Bond voor Koren en Zanggroepen, Individuele Zangliefhebbers en Koor-Professionals die geen lid willen zijn van een bond!

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet uw koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

Leestafel
Op de leestafel kunt u allerlei in-
teressante vocale (achter-grond)artikelen vinden. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan allemaal over zingen.

 
   
 
 
   
 
   
     

Zing je ook (weer) mee met SuperVoices?

 
   
 
   
 

Er is nog plaats in alle stemgroepen van alweer de 24e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland op 14 oktober a.s. in de De Goudse Schouwburg . Zing je ook (weer) mee?

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
     
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnen-kort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.
 
 
 
 
 

Zing.nl PlusService

 
     
   PlusService: het complete dienstenpakket van Zing.nl voor elke zanger, koor of zanggroep.  
     
  Zing.nl, 'Zangbond' voor iedereen die geen lid van een bond wil zijn, biedt:
  • Gratis promotiefaciliteiten
  • Voordelig Vocaal Shoppen
  • Voordelig Vocaal Verzekerd
  • Geen vast contract
  • Vrije keuze uit diverse modules
  • Gemak: alles in één keer geregeld
  • Korting op afdracht BUMA
  • Korting op SuperVoices
  • Zingen voor een Goed Doel

Meer...

 
 
 
 
 

Kan Muziek je mentaal Ziek maken?

 
     
   
     
  Een Brits onderzoek bij mensen die professioneel met muziek werken toont aan dat een groot deel met mentale problemen worstelt of er
ooit mee geworsteld heeft. Maar
liefst 68.5% van de ondervraagden gaf aan ooit depressieaanvallen te hebben gehad. Bij het onderzoek
'Can Music Make You Sick?' van
Help Musicians UK werden 2.211 mensen ondervraagd die in de muziekindustrie werken, van muzikanten tot roadies. Bij het onderzoek gaven ook 71.1% van
de ondervraagden aan dat ze geloven ooit een angst- of paniek-aanval te hebben gehad. In het Verenigd Koninkrijk lijdt bijna 20%
van de volwassenen aan angst-aanvallen of depressie. Dat bete-
kent dat muzikanten drie keer zo-
veel kans hebben om mentale klach-ten te hebben dan de rest van de bevolking. Volgens de onderzoe-
kers zou in de muziekindustrie werken een invloed hebben op het mentale welzijn van mensen.

Meer...  
 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...
 

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuws-brief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2017

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl