ZING.NL  |  WEGWIJZER   |   CONTACT   |   MIJN GEGEVENS   |   ZOEKEN

INLOGGEN      |   LEDENSERVICE  

   
        

          E-MAIL NIEUWSSERVICE VOOR ZINGEND NEDERLAND

JAARGANG 18 - NUMMER 153

 

      

     
   

Beste Zangliefhebber,

 
       
    In deze editie van VoicEmail
schenken wij onder meer aandacht aan het Leestafelartikel: Snapshot Klassiek, La Grande Finale ☆ Closing Blijburg! en Mondriaan jazz festival in Paard Den Haag.
  Voor vocale wetens(w)aardigheden, bijvoorbeeld over je koor of zanggroep of over andere vocale activiteiten in of rond je woonplaats, houden wij ons aanbevolen. Laat dus ook úw stem horen!  
       
   

Wij wensen u zoals altijd heel veel leesplezier toe!


Jetteke de Visser
Redactie VoicEmail

 
   
 
 
      

Huiskamers Gezocht voor Huiskamerfestival Venlo

 
    Op zondag 25 november vindt het nieuwe huiskamerfestival Oost West plaats in het centrum van Venlo! In totaal zal er in 15 huiskamers geprogrammeerd worden. Huiskamers kunnen zich vanaf nu aanmelden. Oost West is een project van Poppodium Grenswerk en Kunstencentrum Venlo. Oost West is een winters festival, verdeeld over verschillende huiskamers geconcentreerd in één wijk van de stad. Een festival waar talentontwikkeling én ontmoeting tussen artiesten, publiek en gezinnen die hun huiskamer te beschikking stellen centraal staat.
Meer ...
 
   
 
 
   

Leestafel: Snapshot Klassiek: Tien redenen

 
       
    Cécile Huijnen is violiste. Ze heeft
een duo met Marieke Grotenhuis, is concertmeester van het Gelders Orkest, is solist en maakt kamer-muziek. Daarnaast is zij gastpanellid bij het radioprogramma Discotabel. Cécile schrijft korte verhaaltjes over het dagelijks leven van een musicus die een kijkje in de keuken bieden. Het zijn columns met een knipoog, over vooroordelen, imago, achter-
   
    gronden en de rock & roll van de klassieke muziek. Iedere maandagavond kun je haar column Snapshot Klassiek beluisteren op Radio 4 en lezen op Classics To Go.  Veel mensen denken dat het beroep van musicus bijzonder is. Dat is ook zo. Maar ieder voordeel heeft een nadeel. Daar gaan we.
Meer ...  
 
   
 
 
   

In The Spotlight ...

 
       
    o Op Zing.nl kan steeds een aantal koren zich een hele maand lang 'In the Spotlight' presenteren aan Zingend Nederland met promotie-
tekst en foto. Als lid van Zing.nl kunt u ook je koor of zanggroep hiervoor - gratis - aanmelden.  Meer ...
 
   
Komende maand zetten wij onze spotlight op de volgende gezelschappen:
 
 
     
       
   

Vocale Nieuwsflitsen

 
       
   

vrijwilliger worden bij poppodium metropool?

 

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe
het toch mogelijk is dat je bij Metro-pool als bezoeker altijd zo'n goede sfeer ervaart? Medewerkers die hun vak verstaan, altijd tijd lijken te heb-ben voor een praatje, vrolijke ge-zichten. Het geheim: de vrijwilliger! Een culturele instelling als Metropool kan niet bestaan zonder vrijwilligers. En Metropool heeft er wel een stuk of 175! Zonder al die vrijwilligers kun-nen al die leuke concerten en andere evenementen niet mogelijk worden gemaakt.

Als je vrijwilliger wordt bij Metropool kun je kiezen uit legio leuke jobs: je kunt je talenten botvieren op de horeca, publiciteit, de keuken, fotografie, techniek en wat al niet meer. En voor wat hoort wat: naast voldoening, gezelligheid en onmeunig leuke collega's kun je voor nop naar concerten en leer je nog es wat. Je ontvangt daarnaast een eigen vrijwilligerspas; op vertoon van deze pas krijg je korting bij diverse leuke bedrijven en horeca-gelegenheden in Hengelo. Wil je vrijwilliger worden bij Metropool en ben je 18 jaar of ouder?
Meer ...
 

junior eurovisie song-festival 2018 in minsk

 

Op zondag 25 november vindt de zestiende editie plaats van het Junior Eurovisiesongfestival. Nog voor de editie van 2017 werd afgewerkt, was al bekend dat Wit-Rusland voor de tweede keer na 2010, wilde optre-den als gastland. Bij het Junior ESF
is het namelijk niet noodzakelijk de winnaar die de volgende editie organiseert, het is zelfs eerder uitzondering dan regel. Net als in 2010 zal de omroep BTRC de wedstrijd houden in de Minsk Arena, in de Wit-Russische hoofdstad. De Arena heeft ruimte voor maximaal 15.000 toeschouwers. #LightUp is
de slagzin van de zestiende editie.
Meer ...
 

aangrijpende opera Jenůfa van Leoš Janáček

De heftige en aangrijpende opera Jenůfa van Leoš Janáček past goed bij de compromisloze regiestijl van
de Britse theatermaker Katie Mitchell. Rivaliteit, jaloezie en sociale controle leiden in deze opera tot de moord op een onschuldig kind. Het libretto van Jenůfa schreef componist Leoš Janáček naar een toneelstuk van Gabriela Preissová, een fel psychologisch-realistisch familie-drama. Het aangrijpende verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een besloten gemeenschap. Jenůfa is zwanger en lijdt onder de morele onderdrukking door haar omgeving. De vader van het kind laat haar in de steek. Haar baby wordt gedood door haar pleegmoeder die Jenůfa's reputatie wil redden door van haar een acceptabele bruid te maken. Als alles aan het licht komt, wordt de pleegmoeder gearresteerd; Jenůfa trouwt ten slotte met een man die oprecht van haar houdt. Janá-čeks muziek gaat uit van de intonatie en het ritme van de Tsjechische om-gangstaal, terwijl ook de volksmuziek van grote invloed was. Janáček: 'Uit de mensen, uit de wereld en uit me-zelf put ik mijn scheppingskracht...'
Meer ...  
 

Don McLean in Muziek-gebouw Eindhoven

 

Don McLean is de bekendste trou-
badour uit de Verenigde Staten sinds de jaren ’70. Zijn ‘American Pie’ (1971) mag gerust één van de allergrootste hits aller tijden worden genoemd. Door de Amerikaanse Recording Industry Association (RIAA) werd het liedje dan ook op-genomen in de top 5 van de beste liedjes uit de 20ste eeuw. Dit in-middels klassieke popliedje blijft al decennia fascineren vanwege de mysterieuze tekst en tegelijkertijd pakkende popmelodie. Don McLean zelf werd in 2004 opgenomen in de Songwriter’s Hall of Fame. De afge-lopen decennia is zijn invloed ge-bleken doordat vele beroemdheden zijn liedjes hebben gecoverd of zich door zijn muziek hebben laten in-spireren: Madonna, Johnny Cash, Josh Groban en zelfs rappers als Tupac en Coolio. Zelf is hij groot fan van Elvis Presley.
Meer ...
 

Ida Nielsen Band op Willem Twee Poppodium  den bosch

 

Bassiste, multi-instrumentaliste en songwriter Ida Nielsen ken je mis-schien nog van haar tijd bij Prince. Nadat Prince haar had uitgenodigd voor een jamsessie, sloot ze zich in 2010 aan bij zijn band The New Power Generation. In 2013 ontstond daarnaast de vierkoppige power-house rockband 3rdeyegirl. Eerder dit jaar was Ida ook al te zien op Jazz in Duketown. Haar tijd in de bands van Prince beschreef Ida als 'a huge gift and as the most magical musical journey ever, and an ongoing learning experience beyond all imagination.' Inmiddels maakt Ida flink naam als soliste en bandleider. Sinds haar derde solo album Turnitup tourt ze door Australië, Europa, Azië en de VS met haar band. Haar muziek wordt beschreven als een mix van old-school funk, hiphop, reggae en een vleugje wereldmuziek, bomvol catchy melodieën en natuurlijk heel veel bas. You can’t fake the funk!
Meer ...

 

Chef’Special en Maan tre-den op bij 3FM Awards

Chef'Special en Maan treden op tijdens de uitreiking van de 3FM Awards op woensdag 5 september. Eerder kondigde 3FM al optredens aan van Jett Rebel, Rondé, San Holo, HAEVN, Jacin Trill, Famke Louise en Naaz. De presentatie van de awardshow in de AFAS Live in Amsterdam is in handen van 3FM-dj Angelique Houtveen en NPO3-presentator Jan Versteegh. "Alles komt samen bij de 3FM Awards: de fans, de dj's en de artiesten", zegt Houtveen. "Eén grote zaal vol liefde voor muziek. Ik ben dan ook super-enthousiast om dit samen met Jan en alle 3FM'ers te presenteren.”
Meer ...  
 

La Grande Finale ☆ Closing Blijburg!

 

Mesdames & Monsieurs! Om met de deur in onze strandtent te vallen: Blijburg houdt op met bestaan. Maar dan nu echt. Geen nieuwe stek dit keer. Jawel, we kunnen het zelf nog bijna niet geloven maar na vele omzwervingen is het einde in zicht. Maar niet voordat we eruit gaan met een hele grote BANG, The Closing van 15 jaar Blijburg, het Eindfeest der Eindfeesten: LA GRANDE FINALE! Op het laatste weekend van september 2018 nemen we jullie nog een keer mee op avontuur, groots avontuur. Jules Verne is er niets bij.
Meer ...
 

Festival jazz internatio-nal rotterdam 2018 

 

Jazz International brengt grote en veelbelovende jazzartiesten naar Rotterdam voor een weekend vol optredens. Verwacht topbands en topmusici als Donny McCaslin Quintet (VS), de Ben Wendel Seasons Band (CA), Josef Leimberg & Astral Pro-gressions (VS), Theo Croker Quintet (VS), Vuma Levin Quintet (ZA/NL) en de stemvirtuoos Andreas Shaerer (CH) die op uitnodiging van de artistieke leiding van het festival speciaal naar Rotterdam komt voor een optreden met gitarist Anton Goudsmit en het New Rotterdam Jazz Orchestra.
Meer ...

 
Akua Naru - The Blackest Joy in session - doelen 

Als klein meisje was Akua al bezig met poëzie en sociaal onrecht en gaf zij zwaar welbespraakt haar mening in de achtertuinen van New Haven, Connecticut. Inmiddels werkte deze woordsmid al samen met Questlove, Ben L’Oncle Soul en Christian Scott en wordt ze vergeleken met Lauryn Hill en Erykah Badu. Need we say more? Tony Allen – afrobeat-pionier en drummer van Fela Kuti – noemde haar ooit ‘the keeper of the cool, cool flow’, en hoewel dat al even geleden is, houdt het nog steeds stand. Man, wat is Akua Naru cool en wat zijn we blij dat ze op 25 oktober in De Doelen een intieme, uitgeklede versie komt vertolken van haar nieuwe album The Blackest Joy.
Meer ...  


kinderen gehoorschade muziek via koptelefoon 

 

Bijna een op de zeven jonge kinde-ren heeft gehoorschade door la-waai. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. De gehoorschade kan samenhangen met gebruik van mu-ziekspelers, maar om het verband onomstotelijk aan te tonen, is ver-volgonderzoek nodig. Wel staat volgens de onderzoekers vast dat kinderen die via oortjes of koptele-foon naar muziek luisteren een drie keer hoger risico op schade aan hun gehoor hebben. Voor de studie kregen drieduizend kinderen van negen tot elf jaar jaar een gehoor-test. Van hen heeft 14% een vorm van lawaaischade, bijvoorbeeld het verlies van hoge tonen, 11% meldt zelf klachten als oorsuizen.
Meer ...
 

Edwin Evers Band in MartiniPlaza Groningen 

Goed nieuws: na een jaar door het land toeren en op diverse festivals en openlucht(theaters) gespeeld te hebben, zoekt De Edwin Evers Band weer de warmte van de theaters op met een compleet nieuwe theater-show: Mooi zo! Op 2 en 3 november nemen de muzikanten het publiek in deze compleet nieuwe theatershow mee naar alles dat mooi is. Een avond vol muziek, sketches en - hoe kan het ook anders - humor! De band bestaat uit een flink aantal topmuzikanten: Allard Buwalda (saxofoon), Bert Meulendijk (gitaar), Rik Mol (trompet), Ferry van Leeuwen (zang), Hilvert Roorda (toetsen), Jeroen Rietbergen (piano), Jel Jongen (trombone), Maxine (zang), Michel van Schie (bas), Sandra Sahupala (percussie), Serge Plume (trompet), Tessa Boomkamp (zang en Drums) en natuurlijk Edwin Evers zelf (zang en drums).
Meer ...  

 
 
 
 
   

VocaLinks

o Klik op de links voor meer info   
       
   

ZinGdex
Ruim 13.000 zanggroepen, koren en vocale instanties, eenvoudig op te zoeken. Promoot ook je koor of zanggroep (met foto)!

Multi Mix Music
Eigentijds repertoire voor koren en zanggroepen in het genre licht, pop, musical en gospel.

o

Zing.nl-PlusService
Bond voor Koren en Zanggroepen, Individuele Zangliefhebbers en Koor-Professionals die geen lid willen zijn van een bond!

Vokalender
Vocale agenda voor koren, zang-groepen, evenementen, reizen, cur-sussen en workshops.

In The Spotlight
Zorg dat u gehoord én gezien wordt en zet je koor of zanggroep in het zonnetje!

Vraag en Aanbod
Webvertenties van/voor/over (pro-ject)koren, zangers en zangeressen, zangonderwijs, dirigenten e.d.

Leestafel
Op de leestafel vindt u allerlei in-
teressante vocale (achtergrond-)artikelen. Met eén ding gemeen: ze gaan allemaal over zingen!

 
   
 
 
   
 
   
     

Zing je ook mee met SuperVoices 2018?

 
   
 
   
 

Geef je hier op voor de 25e editie van SuperVoices, het leukste zangfeest van Nederland! De inschrijving verloopt zeer voorspoedig. Er is nog plaats in alle stemgroepen en er zijn nog publiekskaarten verkrijgbaar. Tot zings op zaterdag 3 november 2018 in DE KOM, stadstheater en kun-stencentrum in Nieuwegein!

 
 
 
 
 

Volg SuperVoices via:

 
     
   Facebook           Twitter           YouTube  
 
 
 
 

Jubilender

 
     
   
     
 
Zing.nl presenteert in de Jubilender
de koren en zanggroepen die binnenkort hun jubileum vieren, waaronder:
Gefeliciteerd allemaal! Nog meer jubilea? Raadpleeg de Jubilender.
 
 
 
 
 

Appelpop 2018 Festival

 
     
   
     
 

Appelpop is een gratis toegankelijk festival aan de Waalkade in Tiel.
Het is uitgegroeid tot het grootste muziekfestival in zijn soort met inter-nationale bekendheid. Elk tweede weekend van september is het voor veel bezoekers dé afsluiter van het festivalseizoen. Op vrijdag kun je vanaf 18.00 uur op het terrein te-recht, op zaterdag om 12.00 uur.
Na afloop van de laatste show
wordt het terrein weer gesloten. Appelpop 2018 is de 26e editie van het festival in Tiel. Met 126.000 unieke bezoekers verspreid over twee dagen is het één van de grootste gratis festivals van Nederland. Met de bekendmaking van nog eens twaalf nieuwe namen is het volledige programma compleet. Tom Odell, Triggerfinger, De Jeugd van Tegenwoordig, The Charm The Fury, Sue The Night, The Kik met blazers en strijkers, Coely, Boef, Dool, Sevn Alias, Donnie en nieuw talent van Star On Stage staan 8 en 9 septem-ber op de 26e editie van het gratis festival. Je hoeft geen tickets te  kopen voor Appelpop 2018, het evenement is namelijk gratis te bezoeken. Het is hiermee zelfs een van de grootste gratis toegankelijke evenementen van Nederland. Op Appelpop 2018 zijn drie podia aanwezig. Het hoofdpodium in de megatent, het Go-Tan podium (een groot open air podium mede mogelijk gemaakt door sponsor Go-Tan) en het McBlossom podium aan de andere kant van het terrein met McDonalds Tiel als sponsor. Appelpop 2018 kenmerkt zich door de brede programmering van bands uit de top van de Nederlandse muziekindustrie, internationale acts, kwaliteit uit het popzalen-circuit en regionaal talent.

Meer...

 
 
 
 
 

Zing.nl PlusService

 
     
   PlusService: het complete dienstenpakket van Zing.nl voor elke zanger, koor of zanggroep.  
     
  Zing.nl, 'Zangbond' voor iedereen die geen lid van een bond wil zijn, biedt:
  • Gratis promotiefaciliteiten
  • Voordelig Vocaal Shoppen
  • Voordelig Vocaal Verzekerd
  • Geen vast contract
  • Vrije keuze uit diverse modules
  • Gemak: alles in één keer geregeld
  • Korting op afdracht BUMA
  • Korting op SuperVoices
  • Zingen voor een Goed Doel

Meer...

 
 
 
 
 

ZINGmagazine

 
     
   
     
  ZINGmagazine is een tijdschrift voor iedereen die van zingen houdt. Van koorzangers en -zangeressen, tot duo en grootkoor, van smartlap tot oratorium; voor solisten op het podium en in de badkamer, maar natuurlijk ook voor dirigenten en zangdocenten.
Meer...

 

 
 

Mondriaan Jazz Festival in Paard Den Haag

 
   
 
   
Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ vertaalt de liefde van Mondriaan voor jazzmuziek naar een internationaal najaarsfestival dat plaatsvindt op zaterdag 13 oktober 2018 in Paard, Koorenhuis en Humanity House in
Den Haag. Daarnaast vindt op vrij-
dag 12 oktober een speciaal ope-ningsconcert plaats in Koorenhuis.
De line-up heeft een hedendaags en cutting-edge karakter die de toe-komst van de (jazz)muziek in al zijn vormen en maten in beeld brengt. Een ontdekkingsreis waarbij unieke internationale samenwerkingen worden gecureerd en specifieke hedendaagse scene's voor het voetlicht worden gebracht. Dit jaar staan vernieuwers uit de progres-sieve jazzscene uit Chicago centraal, al jaren een van de voorlopers als het gaat om avant-gardistische stro-mingen in jazz. Het vermaarde label International Anthem vervult hierin onherroepelijk een voortrekkersrol
en boegbeelden als Makaya McCra-ven, Jeff Parker en Ben LaMar Gay heb-ben een prominente plek in de line-up. Naast de Chicago-lijn, is een onderliggend thema van deze editie het samenbrengen van hedendaagse ‘great spirits’. In de grote zaal van het Paard zijn dan ook alleen gecu-
reerde groepen te zien: unieke samenstellingen en eenmalige combinaties! waarbij de artiesten zelf en de toehoorder flink worden uitgedaagd. Zo waagt Eric Vloeimans zich als gastmuzikant voor het eerst in zijn carričre aan Indiase klassieke muziek van een bijzonder collectief: Brooklyn Raga Massive. Er wordt stilgestaan bij de muziek van John en Alice Coltrane. En wat te denken van supergroep ‘Universal Beings’ rondom drummer Makaya McCraven, met o.a. Miguel Atwood-Ferguson, harpiste Brandee Younger en saxofonist/ rapper Soweto Kinch.

Meer...  
 

 
 
 

Colofon

 
     
 
VoicEmail is een gratis uitgave van de Stichting Zing.nl. Deze nieuws-brief wordt u in principe maandelijks per e-mail toegezonden. Door het gebruik van internet kan snel worden ingehaakt op de actualiteit. Zo blijft u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. De maandelijkse oplage van VoicEmail is ruim 17.500.

Doelgroep
VoicEmail wordt toegestuurd aan deelnemers van zangevenementen, zangers en zangeressen, leden en besturen van koren en zanggroepen, dirigenten, koorarrangeurs, docenten muziekonderwijs en andere zang-liefhebbers. Doorzenden van deze editie naar kennissen, vrienden en collega's wordt op prijs gesteld!

Laat uw stem horen!
VoicEmail is de e-mail nieuwsbrief voor en door zingende zielsverwan-ten! Aanlevering van kopij (teksten, foto's, e.d.) wordt daarom zeer ge-waardeerd. De redactie beslist over de plaatsing, lengte en vormgeving.
 
Aansprakelijkheid
Zing.nl is niet aansprakelijk voor (eventuele) schade als gevolg van onjuistheden in de tekst. Aan de toezending en/of de inhoud van deze nieuwsservice kunnen geen rechten worden ontleend.

Aanmelden VoicEmail
Klik hier voor een gratis abonnement op VoicEmail (vul het formulier in).

Afmelden VoicEmail
Klik hier om uw huidige abonnement te beëindigen. Werkt deze link niet, ga dan naar c.q. kopieer en plak de link  www.zing.nl/pages/oz_afmelden.asp in uw browser en meld u daar af.

Redactie
Jetteke de Visser
Johan Klein Nibbelink

Fotografie en Artwork
Leo de Keijzer
Majanka Fotografie

Ontwerp en Techniek
Imae Informatie Innovatie

 
     
 
     ©  Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder toestemming worden gekopieerd  ©

© ZING.NL - 2018

TERUG NAAR PAGINA-TOP   |   PRINT PAGINA

design & techniek www.Imae.nl